U Bolnici "Sveti vračevi" u Bijeljini uspešno je obavljena operacija štitne žlezde kod pedesetpetogodišnje pacijentkinje, a zahvat je izveden uz pomoć doktora iz Istočnog Sarajeva, rečeno je u bijeljinskoj bolnici.


Operaciju je izveo šef Operativnog bloka bijeljinske Bolnice doktor Bojan Kenjić, uz stručnu pomoć specijaliste ORL iz Bolnice "Srbija" u Istočnom Sarajevu doktora Đorđa Pejića.


Iz bijeljinske Bolnice navode da je na ovaj način nastavljena uspešna saradnja dve zdravstvene ustanove na obavljanju operacija štitne žlezde, koja je počela 2016. godine, a koja je prošle godine nakratko prekinuta.


- Trećina pacijenata koji prolaze kroz našu ambulantu kandidati su za operaciju štitne žlezde, dakle u našoj zdravstvenoj ustanovi bar jednom sedmično trebalo bi da se radi ova operacija, rekao je Kenjić.


On je istakao da je najčešća patologija štitne žlezde struma, a neretko i karcinom.


Pročitajte još: Bijeljinska bolnica za ugled!


- Naša ustanova ima sve uslove za obavljanje operacija štitne žlezde, a nedavnom nabavkom harmonik noža olakšan je rad hirurzima i komplikacije su svedene na minimum, rekao je Kenjić Srni.


On je naveo da je planirano dalje obučavanje lekarskog tima kako bi u budućnosti operacije štitne žlezde bile deo redovnog hirurškog rada u bijeljinskoj bolnici.