Bijeljinska policija uhapsila je D. M. (54) iz Ugljevika zbog sumnje da je ubio Simu Simića (82) u naselju Ugljevička Obrijež, potvrdio je načelnik PU Bijeljina Žarko Ćosić.

On kaže da je osumnjičeni, koji je pod nadzorom tužilaštva, sa žrtvom bio u komšijskim odnosima, a policiji je odranije poznat po delima nasilja u porodici i sklon je alkoholu.

Pročitajte još: Simo (82) brutalno zadavljen, ubica klečao na njemu i slomio mu rebra: Smrt starca kod Ugljevika ipak NIJE nesrećan slučaj

Kao mogući motiv ubistva, za koje je utvrđeno da je počinjeno davljenjem 11. februara, Ćosić je rekao da je međukomšijska netrpeljivost.

- To krivično delo je specifično jer je prijaljeno 14. februara i izvršila je imao tri dana prednosti da sakrije tragove i pripremi alibi. Motiv ubistva je bio nejasan, a dežurni lekar je ocenio da je u pitanju zadesna smrt - rekao je Ćosić na konferenciji za medije.

Napomenu je da su iskusni poliicijski inspektori uočili povrede na telu starca i druge sumnjive tragove zbog čega su insistirali da se uradi obdukcija. Upravo je obdukcioni nalaz potvrdio da je reč o nasilnoj smrti davljenjem, koja je nastupila tri dana pre nego što je telo pronađeno u kući u kojoj Simić sam živeo.