Delegati Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH danas nisu usvojili niti jedan predlog, jer su o svim izveštajima četiri delegata koji dolaze iz SNSD glasali protiv.

Delegati su prešli sve izveštaje i svi predlozi otišli su na usaglašavanje. I imenovanje Zajedničkih komisija je otišlo na usaglašavanje, jer je SNSD glasao protiv. Za predlog Zakona kojim bi se povećale plate vojnicima takođe nije bilo entitetske većine, kao ni za ostalo zakonske predloge.Delegati iz Kluba srpskog naroda glaslali su četiri protiv i jedna suzdržan, tako da je predlog otišao na kolegij na usaglašavanj


Inače tokom sednice delegat SDP, Denis Bećirović, predložio je i da se dnevni red sednice dopuni Informacijom o „antidejtonskom i neustavnom napadu člana Predsedništva BiH i lidera SNSD Milorada Dodika na Ustavni sud BiH s posebnim osvrtom na ugrožavanje ustavnog poretka i mirovnog procesa u BiH“.


Na ovo mu je žestoko odgovorio član Kolegijuma Doma naroda BiH Nikola Špirić, inače potpredsednik SNSD.


-Svako ko želi dobro ovoj zemlji, nastojaće da izbjegne pupulistički način, podvale i uvrede čemu je sklon Bećirović. Dok je ovoga kluba, Dodik neće biti tačka dnevnog reda Doma naroda, zato što mislim da vaša mržnja nije dobra ni za koga u BiH. Mlad čovek sa toliko mržnje neće donieti dobro BiH. Ako BiH ima samo taj problem o kome govorite, onda nema problema. U ovom domu se Srbi pitaju koliko i ostali klubovi, rekao je Špirić.


Nakon višeminutne rasprave Bećirovića i Špirića, i glasanje o dopuni dnevnog reda, Bećirovićev predlog nije prošao jer su sva četiri delegata iz RS koji dolaze iz SNSD bila protiv.