Banjalučka policija uhapsila je Bojana Sladojevića iz Banjaluke zbog sumnje da je počinio krivična dela proganjanje, neovlašteno fotografisanje i oštećenje i oduzimanje tuđe stvari. Nakon kriminalističke obrade on je pušten na slobodu, a nakon kompletiranja predmeta protiv njega će Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka biti podnesen izveštaj o počinjenim krivičnim delima.

Sladojević se sumnjiči da je od početka avgusta 2019. godine do 10. februara 2020. godine, Banjalučanki B.P. svakodnevno putem mobilnog telefona i društvenih mreža slao poruke i ucenjivao je da će javno objaviti njene fotografije intimnog sadržaja, a sve kako bi ostvario kontakt sa njom koji ona nije želela.

- Takođe, osumnjičeni je 20. januara 2020. godine u Banjaluci, na parking prostoru ispred zgrade gde živi oštećena, oštetio njen automobil ''Citroen C3'' čime joj je pričinio materijalnu štetu od 150 KM - saopšteno je danas iz PU Banjaluka.

Pročitajte još - Ucenjivao devojku snimkom seksa

Na osnovu naredbe Osnovnog suda Banjaluka izvršen je pretres stana i drugih prostorija, kao i automobila koje koristi Sladojević i tom prilikom su oduzeti predmeti koji mogu poslužiti kao dokazi u krivičnom postupku i to pet mobilnih telefona, pet SIM kartica, laptop, dve memorijske kartice, četiri DVD-a i jedan eksterni punjač.

Takođe, kako nezvanično saznajemo, Sladojeviću je krajem januara, nakon saslušanja, uručen prekršajni nalog jer je, predstavljajući se kao vozač ministra unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragana Lukača, ugrozio i vređao učesnike u saobraćaju.

Upravljajući putničkim vozilom on je ugrozilo tri vozila koja su se u tom trenutku kretala na putu, a nakon toga je izašao iz vozila, vređao druge učesnike u saobraćaju, predstavio se kao službeni vozač ministra unutrašnjih poslova i rekao da se ministar nalazi u njegovom vozilu, zbog čega ga treba propustiti.