Skori dolazak Nove godine u Bijeljinu, najavljen je kroz današnju trku Deda Mrazeva gradskim ulicama, na kojoj se okupilo nekoliko stotina takmičara iz Bijeljine i susednih opština.

Na dve staze po izboru učesnika,trčali su takmičari od 7 do 77 godina iz Srbije, RS, Hrvatske, Crne Gore, a petomesečna Katarina Šušljik, u naručju oca Dejana, bila je najmlađi učesnik ove vesele manifestacije.

Nikola Gavrić,direktor ,,Zimskog sela,, koje je organizator trke, kaže,da je trka humanitarnog karaktera, jer sav prihod od kotizacije takmičara, ide za socijalno ugroženu decu.

-Trka je bez nekih strogih pravila, može se trčati ili šetati, a primarni cilj je, da se prikupi što više sredstava za novogodišnje paketiće za decu lošijeg imovnog stanja.


Raduje nas dobar odziv, bez obzira na loše vremenske uslove, a učešće su uzeli i mladi i stari, kompletne porodice i mame sa bebama u kolicima. Svi koji se na kraju trke vrate na startnu poziciju su pobednici, a diplome i medalje su u obliku jestivog kolača, kaže Gavrić.

foto B. Milošević

foto B. Milošević