BANjALUČKA policija proverava navode, koji su objavljeni na društvenim mrežama, o pojavi manijaka koji noću napada žene i pokušava da ih ugura u automobil, u naselju Lazarevo u Banjaluci.

Iako postoje saznanja da se dogodilo više identičnih napada, nijedna devojka koja je navodno bila žrtva još se nije odlučila da to prijavi policiji. U međuvremenu, po "Fejsbuku" se "šeruju" statusi u kojima se devojke upozoravaju da se pripaze.

- Oko crkve Lazarica, danas je (10. decembar op.a.), oko 18 časova napadnuta devojka od strane muškarca starog oko 50 godina, plave kose, vojnički sređene. Devojka se jedva "iščupala" manijaku. Pokušao je da je ugura u crni automobil, koji je bio parkiran kod crkve Lazarice. Devojke i žene iz naselja, pripazite se! - objavila je jedna korisnica "Fejsbuka".

Ista korisnica je objavila da joj se javila i druga devojka, koja je navodno napadnuta na istom mestu, što takođe nije prijavljeno.

- Policija zvanično nije primila prijavu o takvim napadima, ali se na terenu radi i proveravaju se sve informacije, nakon čega će biti poznato više detalja - navode u PU Banjaluka.

Nezvanično saznajemo da su inspektori utvrdili identitet jedne od navodnih žrtava i s njom su stupili u kontakt. Međutim, ona je odbila saradnju i do srede nije želela da prijavi napad, niti da daje izjavu policiji.


PROČITAJTE JOŠ: Napad na novinara BN televizije: Dukić ostaje iza rešetaka


Nezvanično saznajemo da su istražitelji i pre navedenog statusa na "Fejsbuku" već imali saznanja o sličnom napadu, koji takođe nije prijavljen, ali u tom slučaju nije poznat ni identitet žrtve. U međuvremenu policija na terenu pokušava da dođe do eventualnih svedoka, a navodno se pregledaju i video--nadzori s okolnih objekata kako bi se došlo do bilo kojeg traga, koji bi mogao da pomogne daljoj istrazi.

(NE)UTEMELjENE PRIČE

U POSLEDNjE dve godine u Banjaluci se pojavilo više sličnih priča o pokušajima otmice, koji nikada nisu rasvetljeni. Majka jedne devojčice u avgustu je prijavila da je nepoznata žena pokušala da namami njenu ćerku u automobil, nudeći joj slatkiše. Danima se tragalo i za misterioznim kombijem koji "presreće decu". Kada se priča sa "Fejsbuka" preselila u medije policiji su prijavljena četiri nova slučaja, ali s tri različita opisa kombija. Kada se priča "stišala", i prijave su prestale da stižu...