DEMOKRATSKI narodni savez neće promeniti odluku da Draško Aćimović bude kandidat ove stranke za mesto ministra za ljudska prava i izbeglice BiH, u Savetu ministara BiH. Nikakva pisma i napadi na ovu odluku DNS, a koje stižu izvan ove stranke, neće je promeniti, kaže, za "Novosti", Marko Pavić, predsednik DNS.

- Draško Aćimović je jednoglasno potvrđen na organima stranke. Sada sa napadima na mene i na njega samo dokazuju da smo na pravom putu - kaže Pavić.

On dodaje da nijedno pismo, a koje se spominje po medijima i naslovljeno je na predsednika DNS, nije stiglo u njegove ruke.

Pavić ističe da su u DNS uvek organi stranke bili iznad pojedinaca, pa će tako biti i kod odluke oko imenovanja Aćimovića za kandidata u Savetu ministara BiH.

- Izgleda da me oni koji me sada napadaju ne poznaju dovoljno, jer napadi me samo motivišu da im se suprotstavim jače - ističe Pavić.

On dodaje da i priče kako Aćimović nije član DNS, nisu tačne jer je on prisutan u DNS odranije.

- Draško je došao u DNS pre šest godina. Znaju to i ovi koji se sada nešto bune - kaže Pavić.

Nakon što je imenovao Draška Aćimovića za kandidata za ministra za ljudska prava i izbeglice BiH, na adresu Marka Pavića već je stiglo na stotine pisama podrške iz celog sveta, jer smatraju Aćimovića izuzetno kvalitetnim i sposobnim čovekom i političarem, a to je potvrdio i Pavić.


Draško Aćimović

Draško Aćimović, kandidat DNS za ministra u Savetu ministara BiH, kaže za "Novosti" da se zahvaljuje predsedniku Marku Paviću na ukazanom poverenju i da će isto opravdati svojim radom.

- Nakon što budem imenovan u Savetu ministara BiH jasno ću da podržavam politiku predsedavajućeg Zorana Tegeltije i naših koalicionih partnera - ističe Aćimović.

PROČITAJTE JOŠ:
SNSD osudio pretnje Handkeu i Kusturici: Zgroženi smo vokabularom koji koristi SDA i pojedinci iz političkog Sarajeva

Dodaje i da ne želi da komentariše sve što se spominje po medijima, a odnosi se na njega, ali kaže i da je pre pet godina, kada se pričalo o formiranju Saveta ministara BiH, on bio kandidat DNS za ministarsko mesto. Inače, već nekoliko dana oko i u DNS traje svađa da li je kandidatura Draška Aćimovića opravdana. Kako "Novosti" saznaju, više struja u DNS je "pucalo" na stolicu u Savetu ministara BiH.

- Najglasniji u negodovanju oko imenovanja Aćimovića su bili članovi Predsedništva DNS, Nenad Nešić, Darko Banjac i Slavko Gligorić - kaže izvor "Novosti".

Takođe izvori "Novosti" kažu da je svađa oko Aćimovića samo nastavak sukoba unutar DNS.


BIOGRAFIJA

INAČE, u bogatoj biografiji Draška Aćimovića ističe se i da je kao ambasador BiH u Belgiji 2017. učestvovao na G20 Međuverskom samitu "Religija, održivi razvoj i izbeglička kriza", koji je održan u Potsdamu, u Nemačkoj. Aćimović je bio jedini govornik ispred Balkana na ovom eminentnom skupu.