„Moji u kući su poskakali“: Novi zemljotres u području Nevesinja

D. Curać

02. 12. 2019. u 21:21

„Моји у кући су поскакали“: Нови земљотрес у подручју Невесињa
Stanovnici Nevesinja kažu da i dalje postoji strah prilikom podrhtavanja tla

NA području Opštine Nevesinje tlo se i dalje ne smiruje, a nakon zemljotresa u nedelju od 4,1, u ponedeljak u pet časova i 23 minuta zabeležen je zemljotres od 3,9 stepena po Rihteru.

Pročitajte još: Zemljotres i u Crnoj Gori, epicentar kod Podhuma

Epicentar je bio 10 kilometara severoistočno od Nevesinja, a prošle sedmice na tom području zabeležena je serija zemljotresa približno jednake snage, pre kojih je u utorak zabeležen zemljotres od 5,5 stepeni Rihtera, koji je prouzrokovao materijalnu štetu u Nevesinju, ali i u Berkovićima i Ljubinju. Stanovnici Nevesinja kažu da i dalje postoji strah prilikom podrhtavanja tla.

- Nije svejedno. Moji u kući su poskakali, ali ja sam u tim trenucima spavala. Svakako da ima straha - rekla nam je jedna Nevesinjka.

A u Štabu za vanredne situacije Opštine Nevesinje kažu da je od utorka do sada prijavljeno 250 objekata sa štetom. Ono što je dobro panike nije bilo kod građana iako se radi o zemljotresu najjačem zabeleženom u više od 100 godina.

- Ono što se desilo i kako priliči jačini tog zemljotresa je da su stradali krovovi, dimnjaci i pojavile su se naprsline na zidovima, naročito kod starih objekata - rekao je Mladen Zubac, načelnik Štaba za vanredne situacije Nevesinje.

Prema informacijama koje imaju u Štabu podrhtavanje tla traje i dalje.

Kako su naveli u Štabu za vanredne situacije, građani Nevesinja štetu nastalu od zemljotresa mogu prijaviti do narednog petka.


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije