Slobodan posle batina završio u komi: Sedam napadača optuženo za pokušaj ubistva

O. Matavulj

02. 12. 2019. u 21:20

Слободан после батина завршио у коми: Седам нападача оптужено за покушај убиства

Slobodan Vasiljević, Foto "Fejsbuk"

Sud potvrdio optužnicu za pokušaj ubistva Slobodana Vasiljevića. Zadobio teške povrede glave i više preloma, danima bio u komi

OKRUŽNI sud u Istočnom Sarajevu potvrdio je optužnicu protiv sedam osoba zbog pokušaja ubistva Slobodana Vasiljevića, koji je brutalno pretučen u Šekovićima.

Pročitajte još: Zajedno su pili i drogirali se tri dana, a onda su se posvađali zbog neverovatnog razloga: Svi detalji monstruoznog ubistva u Banjaluci

Optuženi su Miljan Milić (33), vozač kompanije "Boksit" iz Milića, Stefan Radovanović (26), zvani Japanac, Stevan Garić (26), Nebojša Petković Pop (28), Milutin Kandrić Cigo (47), Goran Čalmić Čalma (43) i Nebojša Ozimković Buco (38). Za učešće u brutalnom batinanju osumnjičen je i Slaviša Jurošević koji je na osnovu međunarodne poternice uhapšen i pritvoren u Grčkoj, ali još nije izručen pravosuđu BiH.

U optužnici se navodi da se svima na teret stavlja da su kao saizvršioci, zajednički, sa umišljajem, i po prethodnom dogovoru pokušali da ubiju Vasiljevića 2. juna u Šekovićima. Žrtvu su u 00.05 sačekali da izađe iz parohijskog doma na parking ispred pravoslavne crkve Pokrova Presvete Bogorodice.

Pročitajte još: Dva osmaka se potukla, a potom se roditelj jednog umešao: Otac učenika tvrdi da ga nije pretukao

- Milić i Radovanović napali su Vasiljevića metalnim šipkama i oborili ga na zemlju. Onda su svi zajedno nastavili da ga udaraju šipkama i nogama, svesni da ga mogu ubiti. Tukli su ga sve dok nisu pritrčale druge osobe, koje su stale u odbranu Vasiljevića, usled čega su se napadači razbežali prema parku i dalje prema Pavlović banci - navodi se u optužnici.

Pojašnjava se da su se Milić, Radovanović i Garić na mesto zločina dovezli "golfom 2" koji su parkirali ispred dvorišta crkve. Ozimković je telefonom javio Miliću da se Vasiljević nalazi u dvorištu crkve. Uočivši ga da izlazi iz dvorišta prvi mu je prišao Milić i udario ga šipkom po glavi. On i Radovanović nastavili su da ga udaraju dok je ležao, da bi zatim dotrčali i ostali koji su ga "cipelarili" po telu. Odlukom suda sedmorici optuženih produžen je pritvor u kome mogu ostati do izricanja prvostepene presude ili nove odluke suda.

Vasiljević je u napadu zadobio teške povrede glave u vidu preloma lobanje, čeone kosti i više preloma po telu. Danima je bio u kritičnom stanju i komi, ali je uspeo da preživi.

Inače, Vasiljević je svojevremeno radio u obezbeđenju Termoelektrane Ugljevik i važio je za žestokog kritičara kompanije "Boksit" iz Milića i njenog vlasnika Rajka Dukića.

BEZ NALOGODAVCA

POKUŠAJ ubistva Slobodana Vasiljevića očigledno je bio dobro planiran i pripremljen, ali se u optužnici ne navodi šta je motiv napada. Sumnja se da je napad bio naručen, ali nalogodavac zločina nije otkriven.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije