Uručena pomoć za stambeno zbrinjavanje za 41. bivša borca VRS

Vid Blagojević

28. 11. 2019. u 17:20

Уручена помоћ за стамбено збрињавање за 41. бивша борца ВРС

Foto: Vid Blagojević

Ove godine je planirano 30 hiljada marka za stambeno zbrinjavanje bivših boraca VRS

Za 41 bivšeg borca VRS u Modriči su uručena rešenja o dodeli nepovratnih finansijskih sredstava za stambeno zbrinjavanje bivših boraca koji su u fazi izgradnje porodične kuće, uređenja prostora za useljenje i sanaciju stambenog objekta.


Na predlog opštinske boračke organizacije Modriča od 44 zahteva bivša borca VRS, za njih 41 odobrena je bespovratna finansijska pomoć, dok su tri zahteva odbijena. Pomoć je dodeljena za 34 borca prve kategorije od kojih su 4 ratni vojni invalidi, zatim 4 borca su druge kategorija od kojih su takođe tri ratna vojna invalida, a tri pomoći su dodeljene porodicama umrlih boraca prve kategorije. Novčana sredstva su dodeljena u iznosu od 500 do 1000 maraka.


Stambena komisija boračko - invalidske zaštite opštine Modriča, izašla je po svakom zahtjevu na lice mesta, sačinila zapisnik, utvrdila stepen stambene zbrinutosti, procienila opravdanost zahteva i predložila visinu nepovratnih sredstava.


Pomoć je dobio između ostalih i Nedeljko Dujković, ratni vojni inavalid, koji živi u domaćinstvu sa 7 članova.


- Danas sam dobio rešenje o dodeli bespovratne novčane pomoći. koji sam i do sada ostvarivao. Sredstva ću uložiti u adaptaciju kupatila kako bih ga prilagodio svojim potrebama jer sam ratni vojni invalid. Zahvaljujem se svima koji su omogućili da dobijem ova sredstva. – rekao je Nedeljko Dujković, borac prve kategorije i invalid četvrte kategorije.

Radenko Lazić je borac prve kategorije koji je nakon proterivanja u ratu iz Gostovića svoje novo porodično ognjište našao je Modriči.

PROČITAJTE JOŠ: Ukidanje VRS je bilo greška!


- Zahvalio bih se Mesnoj boračkoj organizaciji „Modriča 3“, koja me je predložila za dobijem bespovratnu finansijsku pomoć koja će mi zaista dobro doći za završetak mog stambenog objekta.- rekao je Lazić.


Ove godine je planirano 30 hiljada marka za stambeno zbrinjavanje bivših boraca VRS.


Foto: Vid Blagojević


- Ovo su skromni ljudi kojima je potrebno pomoći. Ovo nisu preterano veliki iznosi. Voleli bi da je mnogo više ali je to trenutno u okviru naših mogućnosti. Juče smo na lokalnom parlamentu usvojili Odluku o dopunskim pravima boraca, porodica poginulih boraca i vojnih invalida. Prem toj odluci za boračku populaciju u narednoj godini u Modriči će biti izdvojeno 145 hiljada maraka.- rekao je nakon uručenja rešenja Mladen Krekić načelnik opštine Modirča.


Inače sredstva po rešenjima svi borci će dobiti u roku od dvadeset dana.Pratite nas i putem iOS i android aplikacije