Vrhovni sud Republike Srpske ukinuo je presudu Spasi Milišiću (31) iz Trebinja kojom je osuđen na jedinstvenu kaznu od 20 godina zatvora zbog ubistva Nemanje Šupljeglava (29) i nanošenja teških povreda Peru Miloševiću i postupak vratio na novo suđenje.


Presuda je ukinuta nakon što je Vrhovni sud RS uvažio žalbu branioca optuženog Milišića zbog bitnih povreda odredaba krivičnog postupka. Okružno javno tužilaštvo u Trebinju takođe se žalilo i to na visinu izrečene kazne, ali je žalba odbačena kao nedopuštena jer je od nje odustalo Republičko javno tužilaštvo RS.


Inače, Milišić je za ubistvo dobio 19 godina zatvora, za nanošenje teških povreda dobio je godinu dana i za nedozvoljeno držanje oružja šest meseci. Sve kazne su mu objedinjene u jedinstvenu od 20 godina.


Pročitajte još: ODLOŽENO SUĐENjE ZA UBISTVO BAJČETIĆA: Optuženi traži svog advokata!


U ukinutoj presudi se navodilo da se zločin dogodio 11. februara 2018. godine u trebinjskom kafiću "Merlot" oko 2.55 časova, gde se Milišić sukobio s Šupljeglavom i Miloševićem.


U presudi je navedeno da je Milišić, nakon što je otišao kući po nož i vratio se u "Merlot", u jednom trenutku prišao i zagrlio Šupljeglava, a zatim ga iskoristivši iznenađenje, nožem ubo u vrat i usmrtio.


Milišića je nakon toga pokušao da savlada radnik "Merlot bara" Pero Milošević, ali je on i njega napao i povrijedio.