MILOŠ Obradov iz Istočnog Sarajeva, osumnjičen za učešće u ubistvu Damira Ostojića Šijana (43) i njegove nevenčane supruge Sandre Jošić (40) iz Banjaluke, pušten je iz pritvora.

Njegov branilac advokat Bojan Veselinović kaže da je Obradov u subotu pušten na slobodu, čim mu je istekla mera pritvora koju mu je ranije odredio banjalučki Okružni sud.

- Mera pritvora je istekla, a Republičko javno tužilaštvo nije ni tražilo produženje te mere i moj klijent je pušten - rekao je Veselinović.

Krajem septembra na slobodu je pušten i Stefan Samardžija, koji se takođe dovodio u vezu sa ovim zločinom, dok se u pritvoru nalazi još samo Srećko Trifković.

Pročitajte još - UHAPŠEN SAUČESNIK U UBISTVU ŠIJANA: Priveden Stefan Samardžija (FOTO)

Inače, istraga u ovom slučaju mesecima tapka u mestu i zvanično niko je osumnjičen kao direktni izvršilac Šijanovog ubistva. Veruje se da je ubistvo bilo naručeno, ali dosadašnja istraga nije otkrila šta je motiv i ko je eventualni nalogodavac zločina.

Iako su Obradov i Samardžija mesecima držani iza rešetaka zasad nema naznaka da će u skorije vreme protiv njih biti podignuta optužnica. Svi su se dovodili u vezu i sa ubistvom sarajevskih policajaca Adisa Šehovića i Davora Vujinovića. Obradov i Trifković zbog toga su mesecima držani u pritvoru, ali su kao i u slučaju Ostojića pušteni na slobodu i nikakva optužnica protiv njih nije podignuta.

Sekretar Republičkog javnog tužilaštva RS Dragica Tojagić kaže da se istraga protiv Obradova i Samardžije nastavlja, ali nije mogla da komentariše da li će protiv njih biti podignuta optužnica.