Prihodi od igara na sreću u Republici Srpskoj u poslednjih oko pola godine beleže rast od preko 50 odsto, a došlo je i do povećanja broja priređivača igara na sreću.


Istakla je ovo danas ministarka finansija RS Zora Vidović, odgovarajući na poslaničko pitanje u Narodnoj skupštini RS.


Ona je podsetila da su u vreme donošenja novog Zakona o igrama na sreću RS, a koji je stupio na snagu u maju ove godine, postojala upozorenja privatnih priređivača igara na sreću da će uslediti masovna otpuštanja radnika i gašenje njihovog poslovanja. Međutim, ništa od toga se nije obistinilo.


-Bilo je takvih informacija, pa i bombardovanja po skupštini Srpske. Nije došlo do otpuštanja radnika i imamo veći broj prijavljenih priređivača igara na sreću. Do juče je ostvaren prihod od 38,6 miliona KM i veći je za 13,5 miliona KM u odnosu na prošlu godinu ili za 54 odsto. To je najveći rast direktnih prihoda u Republici Srpskoj - kazala je Vidovićeva.


Ona je istakla i da zakon još uvek nije u primeni u punom kapacitetu, jer je priređivačima ostavljen period da prilagode svoje softvere koji će biti povezani sa sistemom u Ministarstvu finansija RS.


Pročitajte još: Loto bomba trese RS: Opština Prnjavor traži 500.000 evra poreza na dobitnu kombinaciju, neće da pare odu u Srbiju


- U narednoj godini očekujemo mnogo veće prihode – rekla je Vidovićeva.