OSNOVNI sud u Banjaluci odredio je jednomesečni pritvor Milošu Ećimu (23) iz Banjaluke osumnjičenom da je u tuči naneo teške povrede Igoru Č. (31), dok je lakše povredio D. B.

Do tuče je došlo u subotu oko tri sata iza ponoći u restoranu "Stara Ada" u Banjaluci, nakon svirke poznatog pevača Dženana Lončarevića. Sve se odigralo naočigled većeg broja svedoka, među kojima je bilo i uglednih Banjalučana.

Očevici pričaju da su dve grupe mladića sedeli sto do stola, kada je iznenada došlo do prepirke, a potom i tuče.

U sukobu je učestvovalo više mladića, a s Ećimom u društvu su bili B. L., N. P., N. Z., B. B. i E. M. Svi se terete za učestvovanje u tuči, dok je Ećim osumnjičen za nanošenje teških telesnih povreda Igoru Č. i telesnih povreda D. B.

Pročitajte i:Razbijena organizovana kriminalna grupa: Uhapšeno 8 dilera u akciji "Merlin 2"


- Pritvor je zatražen zbog bojazni da bi boravkom na slobodi osumnjičeni mogao ometati krivični postupak - rekla je portparol OJT Banjaluka Maja Đaković Vidović.

Zbog zadobijenih povreda Igor Č. je prevezen u UKC RS i hospitalizovan u Službi za maksilofacijalnu hirurgiju.

- Zadobio je povredu glave i prelom kostiju lica. U toku je obavljanje dijagnostičkih procedura. Pacijent je zasada stabilnog zdravstvenog stanja i ostaje na daljem bolničkom lečenju i praćenju - rekao je načelnik Službe dr Marinko Karalić.


POZNAT POLICIJI

MILOŠ Ećim je u decembru prošle godine sporazumno osuđen na novčanu kaznu od 800 maraka zbog tuče u Laktašima iz aprila 2017, kada je povređen Petar Zolak. Zajedno s njim na istu kaznu osuđeni su Veljko Ražnatović, sin pevačice Svetlane Cece Ražnatović, i Nemanja Đurić, dok je radnik Narodne skupštine RS Jovan Marjanović osuđen na kaznu od 1.000 KM.