Izliv mržnje u blizini Modriče: Ustaški grafit „Ubi Srbina“ (FOTO)

Vid Blagojević

18. 11. 2019. u 18:29

Излив мржње у близини Модриче: Усташки графит „Уби Србинa“ (ФОТО)

Foto: V. Blagojević

U centru sela Botajica u ponedeljak ujutro je osvanula preteća poruka „Ubi Srbina“ i grafit sa ustaškim znakom slovo „U“ sa krstom
Na magistrlnom putu M-17, Modriča–Doboj u srpskom selu Botajica na autobuskom stajalištu odnosno na limenoj nastrešnici kod nekadašnje kafane „Bosna“ u centru sela, u ponedeljak ujutro je osvanula preteća poruka „Ubi Srbina“ i grafit sa ustaškim znakom slovo „U“ sa krstom.


Grafit je jasna porukom mržnje i ne tolerancije i s namerom je napisana u selu Botajica gdje je apsolutna većina srpsko stanovištvo.


Meštani su ogorčeni, a pogotovo borci koji su se borili za Republiku Srpsku.


-Nisam znao da je to ispisano, međutim to mora da je napisano ovog vikenda ili protekle noći i to je pisao neki bolesnik. Često hrvatski klubovi sa područja Hercegovine igraju utakmice u Slavoniji i obrnuto, pa navijači tim putem prolaze i našiu takve gluposti. Inače, nije prvi put da tako nešto urade.Jednom prilikom su svratili u lokalnu kafanu i malo je nedostajalo da izbije opšta tuča gostiju i pijanih navijača koji znaju da ruše sve pred sobom. To je strašno i nadam se da će policija otkriti počinioce, a grafite ćemo što pre ukloniti - rekao je Miloš Smiljanić predsednik saveta Mesne zajednice Botajica.


Foto: V. Blagojević


Pročitajte još: NOVI IZLIV MRŽNjE U SPLITU: Ustaški simboli na plakatu za film o Diani Budisavljević


Meštani Botajice kažu da neko seje strah, da policija mora pronaći one koji prete Srbima ovog sela, na kako su rekli, njihovom kućnom pragu. Većina njih se pita o kakvom se to suživotu priča u Bosni i Hercegovini.


Foto: V. Blagojević


Inače u poslednjih nekoliko meseci grafiti sa porukama mržnje prema Srbima često se pojavljuju u Bosni i Hercegovini. Pre dva dana bio je sličan u Brčkom a evo danas kod Modriče, gde je sledeći...Pratite nas i putem iOS i android aplikacije