PROFESOR filozofije u Srednjoškolskom centru u Zvorniku Stanislav Tomić svestran je u svojoj kreativnosti. Jedan je od najmlađih i darovitijih aforističara, kao magistar filozofije bavi se naučnim radom, piše kratke priče, zanima se sa fotografiju, predsednik je Svetosavske omladinske zajednice...

Madi čovek obogaćuje i podstiče kulturna dešavanja u gradu na Drini. Dobitnik je "Vibove nagrade", uvršten je u antologiju najboljih aforističara za decu "Od Zmaja do danas". U knjizi "Bravure duha" predstavljen je kao jedan od najboljih živih aforističara u BiH.


PROČITAJTE JOŠ -Novosadska prenoćišta za beskućnike otvorila vrata: Topli kutak u hladnim noćima


- OBJAVIO sam do sada tri knjige aforizama, a na brojnim manifestacijama sam govorio svoje aforizme. Poželeo sam da osnujemo festival humora i satire u našem gradu, nazvan "Kriva Drina". U organizaciji Narodne biblioteke, festival je obogaćen i ove godine, za razliku od prethodnih dva, postao višednevni festival - kaže Tomić.

Za četiri dana ugostili su glumce, književnike, aforističare i stendap komičare iz regiona.

- Organizovali smo i radionice stripa i karikature za decu i priredili izložbu njihovih radova. Moj motiv za rad je težnja da promenim duh sredine u kojoj živim, kao izraz moje ljubavi prema gradu u kome sam odrastao. Za velike gradove dovoljna je i mala ljubav, ali mali gradovi traže veliku ljubav - kaže Tomić.

PREDSEDNIK je Svetosavske omladinske zajednice, koja se bavi kulturnim, duhovnim i humanitarnim aktivnostima. Idejni je tvorac Trga pobednika Kanskog festivala i Trga Malog Princa u centru Zvornika

Tomić je više puta nagrađivan za kratku priču. Dobio je prvu nagradu na konkursu Srpskog kulturnog foruma u Beču i drugu nagradu na konkursu Društva srpsko-ruskog prijateljstva u Banjaluci, i prvu nagradu na konkursu "Zvorničke priče".

Profesor u Srednjoškolskom centru u Zvorniku već deset godina, upamćen je među dve generacije učenika kao kreator originalnih panoa.

Inicirao je i podizanje zajedničkog spomenika Ivi Andriću i Marku Markoviću, poznatom piscu iz Zvornika.

U nabrajanju svega čime se profesor Tomić bavi, da dodamo da je do sada imao više izložbi umetničkih fotografija i da je takođe nagrađen za najbolju fotografiju na konkursu Turističke organizacije Zvornika, pod nazivim "Uhvati ritam".