OKRUŽNI sud u Doboju osudio je Irnesa Bajrića (24) iz Zavidovića na osam godina zatvora zbog obljube 13-godišnje devojčice! Bajrić je proglašen krivim za obljubu deteta mlađeg od 15 godina. Delo je počinio zajedno sa Elmedinom Talićem i Adnanom Hasanovićem, koji su pravosnažno osuđeni na po osam godina zatvora. Optužen je i Mirza Marušić kome je Vrhovni sud RS ukinuo osuđujuću presudu i predmet vratio na novo suđenje.

Sve se odigralo u avgustu 2017. kada su optuženi imali seksualni odnos s maloletnicom, iako su znali da još nije napunila ni 14 godina.

Zločin se dogodio tokom Ilindanskog zbora u dobojskom selu Kožuhe. Optuženi su radili u luna-parku na ringišpilu, na kome su prodavali karte za vožnju. U presudi se navodi da su žrtvu upoznali još prethodne godine na tom mestu, i da su znali da ide u šesti razred osnovne škole. Navodi se i da ih je vlasnik luna-parka upozoravao da "ne petljaju sa balavicom" i da je pokušavao da ih odvrati od neprimerenog odnosa s devojčicom rečima: "Koliko godina, toliko zatvora". Ipak, oni su s maloletnicom imali seksualni odnos.

Pročtiajte još - PRESUDA ZA OBLjUBU DEVOJČICE PODIGLA PRAŠINU: Zakon kaže obljuba, a sud tvrdi - brak!

Inače, celi slučaj je otkriven tek nakon što je devojčica posumnjala da je trudna, te se poverila u školi koju pohađa. Ispostavilo se da nije bila u drugom stanju, ali je pokrenuta istraga i trojica osumnjičenih su uhapšena u aprilu 2018.

Bajrić je tada bio nedostupan istražnim organima, jer se nalazio na privremenom radu u inostranstvu. Za njim je raspisana Interpolova poternica na osnovu koje je uhapšen.

PRODUŽEN PRITVOR

ODLUKOM dobojskog Okružnog suda Irnesu Bajriću je produžena mera pritvora, u kojem može ostati najduže devet meseci. Obe strane u postupku imaju pravo žalbe Vrhovnom sudu RS.