LIDER SNSD Milorad Dodik rekao je danas da aktuelna vlast u Republici Srpskoj, koja je izborni pobednik, želi da trajno očuva temelje Srpske, dok druga strana, poput SDS i PDP, nastoji da promoviše više BiH u Srpskoj.


Dodik je rekao novinarima u Banjaluci da su SDS i PDP i njihovi lideri Mirko Šarović i Branislav Borenović na to spremni zbog nekih svojih razloga, odnosno tapšanja stranaca po njihovim ramenima.

- Tako su spremni da uđu u bazična pitanja kao što su izmene Poslovnika Predstavničkog doma parlamenta BiH, rekao je Dodik povodom Predloga izmene ovog poslovnika kojim SDS i PDP navodno žele deblokirati rad ove institucije u interesu građana.

On je podsetio da je Srpska uspešno reagovala 2007. godine kada je sprečila tadašnjeg visokog predstavnika da uđe u ovu problematiku.

- Mnogi, koji su tada bili u OHR, napisali su da je to bila pobeda Srpske od koje se ista organizacija nikada nije oporavila. Poručio bih da Srpska više nikakve odluke visokog predstavnika neće prihvatiti i da on to ne treba ni da pokušava. Ako hoće da vide kako to izgleda, neka probaju, istakao je Dodik.