VELIKA drama odigrala se u zgradi Centra za socijalni rad u Banjaluci, gde je Đorđe D. napao socijalne radnike kojima je pretio da će ih pobiti, a potom je Ognjena B. udario glavom, nakon čega je savladan i zadržan do dolaska policije.

Kako saznajemo, Đorđe D. je bio pozvan u CSR, budući da se nalazi usred brakorazvodne parnice u kojoj se roditelji bore za starateljstvo nad njihovim maloletnim sinom. Po dolasku na sastanak, odmah je počeo da vređa socijalne radnike, kojima je pretio da će ih pobiti. Kada su ga zamolili da napusti kancelariju, fizički je nasrnuo na Ognjena B. i glavom ga udario u glavu. Došlo je do borbe i Ognjenu B. u pomoć je pritekao drugi kolega, pa su zajedno uspeli da obore i savladaju nasilnika. Na podu su morali da ga drže punih deset minuta, sve dok nije došla patrola policije koja ga je uhapsila.

Direktorka CSR Banjaluka Irena Joldžić pojašnjava da su znali da je u pitanju problematična stranka.

- Oni su prvo bili pozivani na postupak mirenja, koji nije prošao. Pred sudom su pokrenuli brakorazvodnu parnicu, a otac je nedavno uzeo dete od majke i odveo ga u Sarajevo. Držao ga je deset dana i uopšte se nije znalo gde se dete nalazi, sve dok ono samo nije pozvalo majku. Na osnovu opisa zgrade, majka ga je, u saradnji sa policijom, pronašla i vratila - priča Joldžićeva.

Pročitajte još - ZBOG LjUBOMORE HTEO DA JOJ PRESUDI, PA POKUŠAO SAMOUBISTVO?Pogledajte prve fotografije i snimke sa mesta zločina u Radničkoj ulici!

Ona pojašnjava da je oboje roditelja pozvano u CSR kako bi se napravio sporazum o kontaktu oca s detetom. Međutim, Đorđe D. je, revoltiran, odmah počeo s pretnjama i agresivnim ponašanjem.

- Vređao je i napao socijalne radnike. Njegova supruga se sakrila iza vrata. Puka je sreća da su se tu zatekla dvojica kolega koja su ga ubrzo savladala i zadržala na zemlji do dolaska policije - rekla je Joldžićeva.

Centar za socijalni rad Banjaluka Foto D. Pozderović


Ona kaže da su svi radnici zaprepašćeni i uplašeni napadom.

- Očekujemo da će on brzo biti pušten na slobodu. Da bismo se zaštitili, angažovaćemo privatnu agenciju za obezbeđenje, kako bi se ovakvi napadi sprečili. Tražićemo i da lekari izvrše psihijatrijsko veštačenje tog roditelja - rekla je Joldžićeva.

U CSR podsećaju da su ovakvi napadi sve češća pojava u regionu.

- Stručnim radnicima je neophodno dati status službenih lica, a u centre treba uvesti oružano obezbeđenje i detektore metala. Dok se sistemski ne reši ovaj problem, nasilnici će se izvlačiti sa prekršajnom prijavom. To je ozbiljan problem i mora se hitno reagovati - smatraju u CSR Banjaluka.

KRIVIČNA PRIJAVA

U PU Banjaluka navode da je Đ. D. u prostorijama CSR Banjaluka narušio javni red i mir, da bi potom glavom udario i povredio jednog radnika Centra.

- Osumnjičeni je lišen slobode, a OJT u Banjaluci je naložilo da se protiv njega podnese krivična prijava - saopšteno je iz PU.