KADA u selu žive humani ljudi, darežljivi donatori, vredni majstori i koordinator svih akcija kao što je predsednik MZ i odbornik u SO Srbac Radojica Vidović, onda nije čudo što je kuća za 44-godišnjeg nezaposlenog poljoprivrednog tehničara i lokalnog pesnika Miloša Ožega bude sazidana od temelja do krova za samo 16 dana.

- Sve je počelo kada je na RTRS emitovan intervju sa Milošem, da bi se istog dana javio vlasnik "Hidrokopa" Radislav Bajo Babić rodom iz susednog sela Razboj Lijevče i rekao da će obezbediti sav građevinski materijal - kaže Radojica Vidović.

On dodaje da su se potom javili i Saša Popović, rukovodilac RJ "Elektrodistribucija Laktaši" koji je prihvatio da obezbedi materijal i radnike za elektroinstalacije, a Veselko Stojković iz Lepenice kod Srpca, koji živi u Nemačkoj, obećao je da će nabaviti komplet stolariju i kupiti sav nameštaj.


PROČITAJTE JOŠ - Junaku sa Košara kuća od srca


Na dan pokrivanja kuće, meštani su, kako dolikuje običajima, pripremili zajednički ručak, a komšinica Dragana Đakušić donela je veliku tortu sa natpisom: "Miloše sretno ti u novoj kući".

Ovakva pažnja ganula je ovog mladog čoveka koji je imao teško detinjstvo u siromaštvu sa bolesnim roditeljima. Završio je osnovnu školu u svom selu, Poljoprivrednu školu u Banjaluci, upisao Poljoprivredni fakultet i stao jer nije imao para, a kada su mu roditelji umrli ostao je sam u trošnoj kućici staroj 90 godina.- Bio sam odličan đak, ali slabog zdravlja, tri puta sam operisan, nezaposlen, a bez para čovek nije nigde pristao. Želja za studiranjem bila je prevelika, mogućnosti nikakve, pa sam počeo da padam u depresiju - priča Miloš. - Spas sam našao u pisanju pesama.