Presuda za stravičan zločin: Ubici bebe 11 godina zatvora

O. MATAVULj

08. 11. 2019. u 21:45

Пресуда за стравичан злочин: Убици бебе 11 година затвора

Foto Arhiva Večernjih Novosti

Zoran Milošević proglašen krivim za teško ubistvo petomesečnog sina Miljana. Tragedija se dogodila u martu ove godine posle svađe sa suprugom

ZORAN Milošević (28) iz sela Zagoni kod Bratunca osuđen je u Okružnom sudu u Bijeljini na 11 godina zatvora zbog ubistva petomesečnog sina Miljana!

Milošević je proglašen krivim za teško ubistvo, a u presudi se navodi da je delo počinio u stanju smanjene uračunljivosti, odnosno u stanju povišene emocionalne napetosti.

Monstruozni zločin dogodio se 24. marta u porodičnoj kući u kojoj je Milošević živeo zajedno sa svojom nevenčanom suprugom Jelenom Manjkalović.

U presudi se navodi da se Milošević u jutarnjim časovima posvađao sa suprugom oko toga ko će da nahrani dete.

- Iritiran time što beba nije prestajala da plače, i revoltiran svađom, prišao je krevecu, zgrabio dete i bacio ga na krevet.

Potom je bebu udarao rukama i nogama po glavi i telu, da bi je ponovo podigao i bacio na pod - navodi se u presudi.

Detetu je naneo teške povrede u vidu preloma leve potkolenice, i temene kosti krova lobanje. Iako mu je ukazana lekarska pomoć, dečak je od posledica zadobijenih povreda preminuo 3. aprila u UKC u Tuzli.

Kuća u kojoj se dogodio zločin - Foto Avaz

Milošević je uhapšen tek 16. aprila i od tada se nalazi u pritvoru, koji mu je odlukom suda produžen. Vreme, provedeno iza rešetaka, uračunato mu je u izrečenu kaznu.

U obrazloženju presude predsednik sudskog veća Mensur Đonlić je naveo da je prilikom određivanja visine kazne, veće imalo u vidu činjenicu da je delo počinjeno u stanju smanjene uračunljivosti u koje se Milošević sam doveo sticajem životnih okolnosti.

- Određena je kazna između najmanje, desetogodišnje kazne i dugotrajnog zatvora - rekao je Đonlić.

Pročitajte još: OTAC USMRTIO PETOMESEČNOG SINA: Ubio sam bebu jer me nervirao plač

Pojasnio je i da između tužilaštva i odbrane nema sporenja, i da se tokom izvođenja dokaza nije precizno moglo utvrditi koja je povreda prouzrokovala smrt deteta, ali je najverovatnije bio presudan udarac glavom o oštru ivicu, odnosno brid troseda, što je dovelo do teškog oštećenja po život važnih centara u mozgu.

Osuđeni Zoran i njegova nevenčana supruga živeli su na ivici egzistencije. On je proglašen radno nesposobnim. I pored toga odrađivao je sezonske poslove, izvlačio drva iz šume i povremeno radio s putujućim luna parkom. O njemu je brinuo stric, koji mu je i bio staratelj.

DUŠEVNO BOLESNI

ZORAN Milošević i njegova supruga Jelena Manjkalović živeli su od socijalne pomoći, a zbog duševnog oboljenja njemu je oduzeta radna sposobnost. I majka je duševno bolesna i postavlja se pitanje kako je njima uopšte bilo dozvoljeno da sami odgajaju dete?

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (9)

Rade Bg

08.11.2019. 22:58

Vecito u okove i samicu za ovo ubistvo! 11 godina je mizerija za tek rodjenu bebu.

Šone violinista

08.11.2019. 23:29

Ne razumem sta je tu olakšavajuće?! Tj. šta može da bude olakšavajuće?... Pravac u tamnicu i ključ u Drinu...

Boki

08.11.2019. 23:39

Njemu 11.god ok...ali i radnicima iz centra za socijalni rad koji su dopustili da ovo dvoje duševnih bolesnika sami odgajaju dete bar po 5.godina

драгана

09.11.2019. 19:18

Nešto razmišljam : i ta.majka bebe je pod znakom pitanja.Gde je ona sve vreme bila?Bože, ko sve ima decu i naziva se roditelj?