Predsednik DNS Marko Pavić izjavio je u petak da će ta politička partija ostati na putu jačanja Republike Srpske i da će čovek uvek biti okosnica svega.

- Mi smo se i u ratu borili za Republiku Srpsku i našeg čoveka. Radili smo to i posle rata. Posle turbulentih dešavanja kada su mnogi mislili da DNS neće biti, mi smo još jači i ubjeđeniji da trebamo istrajati na našem putu, rekao je Pavić.

Posle obilježavanja krsne slave DNS Svetog Dimitrija - Mitrovdana, Pavić je rekao novinarima u Banjaluci da je DNS pokazao kako se bori za Srpsku i kroz institucije i van njih, a pre svega u ratu kada je trebalo iskazati snagu i opredeljenost za Republiku.

On je čestitao slavu svim građanima Srpske koji slave Mitrovdan, te članovima DNS poželio srećnu slavu, ličnu i porodičnu sreću.

- Sveti Dimitrije je zaštitnik Soluna, a kažu i Sibira. Solun je često spašavao od potresa i velikih nesreća, a i nama je pomogao da krajem prošle godine preživimo sve potrese koje su nam drugi priredili i da slavu dočekamo jači i ubeđeniji da je ono što radimo dobro za građane i Srpsku, istakao je Pavić.

Prema njegovim rečima, DNS ima svoje stavove i politiku koje će provoditi i u dogovoru sa onima sa kojima bude u koaliciji i tražiti da to bude ispoštovano.

Pročitajte još - DNS ljulja vladajuću koaliciju!

- Često se potencira da se DNS bori za fotelje. U našim pregovorima sa SNSD fotelje i firme nisu bile na dnevnom redu, niti će DNS to spominjati. Mi se borimo za politiku DNS i za Srpsku kakva je projektovana Dejtonskim sporazumom. Ostaćemo na tom putu. DNS je pre svega svoj, građana Republike Srpske i 100.000 naših glasača, a tek onda može biti nečiji drugi, naglasio je Pavić.

Foto D. Pozderović

Predsednik SNSD Milorad Dodik izjavio je da je DNS dugogodišnji partner SNSa, da je to i danas, te da želi da nastave saradnju u vezi sa pitanjima koja su bazična za razvoj Republike Srpske, koju su zajedno očuvali i spriječili da postane prazna ljuštura.

- Dokazali smo se kao stabilna i snažna koalicija koja je u teškim i turbulentnim vremenima opšteg napada na Republiku Srpsku i prenosa njenih nadležnosti zajedničkim naporima zaustavila te tendencije i dovela do toga da Srpska sada ima svoju konturu. Da se 2006. godine nastavilo sa tadašnjom tendencijom, Republika Srpska bi danas bila prazna ljuštura u kojoj ne bi bilo više ničega, rekao je Dodik novinarima u Banjaluci posle obeležavanja krsne slave DNS Mitrovdana.