Odloženo suđenje bivšoj direktorki Agencije za bankarstvo RS

O. MATAVULj

08. 11. 2019. u 07:56

Одложено суђење бившој директорки Агенције за банкарство РС

Slavica Injac / Foto Nezavisne

Banjalučki Okružni sud odložio je po treći put Suđenje Slavici Injac, optuženoj za organizovani kriminal i zloupotrebu položaja u predmetu „Bobar banka“, jer je član sudskog veća tražio da bude zamenjen

SUĐENjE bivšoj direktorki Agencije za bankarstvo Republike Srpske Slavici Injac, optuženoj za organizovani kriminal i zloupotrebu položaja u predmetu "Bobar banka", banjalučki Okružni sud ponovo je odložio, i to treći put. Novo odlaganje, posle 13 meseci čekanja, izazvalo je neispunjavanje procesnih uslova, budući da je Blagoje Dragosavljević, jedan od tri člana sudskog veća, tražio da bude zamenjen.

- Tražio je zamenu zato što je imenovan na krivični referat. O njegovom zahtevu biće brzo odlučeno i zato ročište moramo odgoditi - rekao je predsednik sudskog veća Branimir Jukić.

Pre toga, Jukić je izazvao prve varnice na relaciji Tužilaštvo - odbrana, kada je po ulasku u sudnicu upitao: "Ko je ovde optuženi?"


PROČITAJTE JOŠ: Proterali Srbe, pa na njihova ognjišta dovode migrante: Na meti selo kraj Bihaća

Slavica Injac je uljudno odgovorila da je to ona, da bi njen advokat Vlado Adamović dobacio: "Ne izgleda tako, ali jeste." To se nije dopalo republičkom tužiocu Snježani Petković, koja je odbrusila: "A kako to izgledaju optuženi?"

Petkovićeva je u sudnici navela da je optužnica protiv Injčeve obimna, te da ima 60 stranica samo do obrazloženja. Pojasnila je da je predviđeno saslušanje 60 svedoka i tri veštaka, kao i da postoji veliki broj materijalnih dokaza, za koje smatra da treba da budu izvedeni.

Advokat Adamović najavio da će tražiti izuzeće, odnosno selekciju dokaza.


OPTUŽNICA ZA ZLOUPOTREBU

SLAVICA Injac uhapšena je u martu 2016. godine u akciji "Lavina". Godinu kasnije, Tužilaštvo BiH je podiglo optužnicu protiv nje i još 15 osoba. Svima je na teret stavljeno da su finansijskim kriminalom i zloupotrebama oštetili građane, preduzeća i pravne subjekte za 122,5 miliona maraka, te doveli do propasti Bobar banku.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije