„Davitelju“ tri godine zatvora: Telefonskim kablom pokušao da ubije dispečerku taksija

O. M.

06. 11. 2019. u 15:32

„Давитељу“ три године затвора: Телефонским каблом покушао да убије диспечерку таксија

Foto: PU Banja Luka

Napad se dogodio u 2. decembra 2017. godine u centrali "Banjalučkog taksija"
Dejan Knežević (30) iz Prijedora osuđen je u Okružnom sudu u Banjaluci na tri godine zatvora zbog pokušaja ubistva dispečerke "Banjalučkog taksija" Aleksandre Perović (41), koju telefonskim kablom davio u njenoj kancelariji.


Napad se dogodio u 2. decembra 2017. godine u centrali "Banjalučkog taksija" u ulici Slavka Rodića. U presudi banjalučkog Okružnog javnog tužilaštva navodi se da je Knežević od 17.30 do 18.30 časova telefonom pozivao taksi službu, tražeći da vozilo dođe po njega u Majevičku ulicu. Dispečerka mu je rekla da nema slobodnog vozila, te da se broj s kojeg poziva nalazi u tabeli "nepoželjnih" mušterija koje često zovu pijani, ali i zbog istovremenog zvanja više taksi službi.


- Kada je Perovićeva spustila slušalicu ponovo ju je pozvao i prijetio. Potom je došao u centralu firme i po ulasku je verbalno napao. Dispečerka je radio vezom pozvala pomoć, a Knežević je fizički nasrnu na nju. Kada je pokušala da se odbrani, uhvatio ju je za obje ruke. Zatim je podigao slušalicu od telefona i kabal joj omotao oko vrata i zatezao, istovremeno je udarajući slušalicom u potiljak - navodi se u optužnici.

PROČITAJTE JOŠ: NAPAD NA TAKSISTU: Povređen vozač "Luksa", kolege blokirale deo Novog Beograda


Od tog davljenja Perovićeva je počela da gubi svijest, a Knežević je nastavio da je udara po tijelu, nanevši joj povrede glave, vrata i šake. Nakon toga je pobjegao, a Perovićevoj je upomoć pritekao taksista M. R. koji je primio njen poziv.Pratite nas i putem iOS i android aplikacije