Skandal u BiH: Pukovnik poljoprivrednicima izdavao zemljište u vlasništvu Oružanih snaga

O. M.

06. 11. 2019. u 13:00

Скандал у БиХ: Пуковник пољопривредницима издавао земљиште у власништву Оружаних снага

Tužilaštvo BiH Arhiva Večernjih Novosti

Tužilaštvo BiH podiglo je optužnicu protiv pukovnika Ramiza Mićivode (40)
Tužilaštvo BiH podiglo je optužnicu protiv pukovnika Oružanih snaga BiH Ramiza Mićivode (40) iz Goražda kojom se tereti za zloupotrebu službenog položaja ili ovlaštenja.


Portparol Tužilaštva BiH Boris Grubešić kaže da se pukovnik Mićivoda, koji je bio zadužen za civilno-vojnu saradnju u brigadi taktičke podrške u kasarni Rajlovac u Sarajevu, tereti da je zloupotrebom položaja sebi pribavio nezakonitu imovinsku korist.


- Koristeći svoj položaj optuženi je zahtevao i dobio novac od osoba koje se bave poljoprivredom i koriste zemljište u blizini kasarne Rajlovac, kako bi im dopustio da koriste zemljište u vlasništvu Oružanih snaga BiH, za čije izdavanje i naplaćivanje nije ovlašten - istakao je Grubešić.


PROČITAJTE JOŠ: DVOSTRUKI ARŠINI U ORUŽANIM SNAGAMA BIH: Srbe kažnjavaju zbog pesme, a drugima tolerišu pozive na linč i govor mržnje (FOTO/VIDEO)

U optužnici se navodi da se pukovnik Mićivoda samoinicijativno sastajao sa oštećenim farmerima i od njih zahtevao novac koji je, u dva navrata, i preuzimao na unapred dogovorenom mestu.Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)