U Prijedoru osnovan lokalni krizni centar za kontrolu afričke kuge svinja

D.L.

utorak, 29. 10. 2019. u 15:47

У Приједору основан локални кризни центар за контролу афричке куге свиња

Ilustracija / Foto: Ž. Knežević

Rezultati analiza su pokazali da u Republici Srskoj nema prisustva virusa afričke ni klasične kuge svinja
Rezultati analiza su pokazali da u Republici Srskoj nema prisustva virusa afričke ni klasične kuge svinja, juče su rekli predstavnici Veterinarskog instituta Srpske. Iako afrička kuga svinja nije opasna za ljude, ona nanosi veliku ekonomsku štetu, pa je potrebno da se radi na preventivnim merama.


Grad Prijedor je iz tih razloga osnovao Lokalni krizni centar za kontrolu afričke kuge svinja, objavio je danas "Službeni glasnik grada".


Zadatak Lokalnog kriznog centra za kontrolu afričke kuge svinja je sprovođenje aktivnosti na suzbijanju ove bolesti u slučaju njene pojave na području grada Prijedora.


Ovo telo broji 12 članova i čine ga veterinari i veterinarski inspektori, te predstavnici preduzeća "Komunalnih usluga", gradskog Odelenja za privredu i poljoprivredu, Odseka komunalne policije, Odseka za civilnu zaštitu, Policijske stanice za bezbednost saobraćaja i lovačkih udruženja.


Pročitajte još: Republika Srpska osniva centar za kontrolu afričke kuge svinja


Članovi ovog centra o svom radu treba da informišu gradonačelnika Prijedora i Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske.


U Republici Srpskoj farmeri imaju 460.000 domaćih svinja godišnje.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije