NA poziv predstavnika kineskog Olimpijskog komiteta, uprava Olimpijskog centra „Jahorina”, na čelu sa direktorom Dejanom Ljevnaićem, obišla je olimpijski grad Peking i sedam okolnih ski centara, koji će biti domaćini zimskih Olimpijskih igara 2022. godine.


Menadžmen OC Jahorina i Olimpijskog komiteta Kine, razgovarali su i razmenili iskustva sa predstavnicima ski centara “Sikret Garden” i “Vanlong Paradise”.

Više od 150 skijaša iz Kine u okviru priprema za Olimpijadu, boravilo je na Jahorini prethodne zimske sezone. Tokom posete ovoj zemlji dogovoren je ponovni dolazak sportista u predstojećoj zimskoj sezoni, koji su bili zadovoljni prošlogodišnjim uslovima, te žele da ponovo posete olimpijsku planinu i to u proširenom sastavu.

-Predstavnici Olimpijskog komiteta Kine pozitivno su nastrojeni prema Republici Srpskoj, a posebno interesovanje su iskazali ka Palama jer tu vide budućnost skijaškog sporta i turizma. Uprava Olimpijskog centra „Jahorina” je u Kini prezentovala nove investicije čija je realizacija trenutno u toku, što je još više podstaklo investitore da se odluče da posete Pale i to već do kraja ove godine – istaknuto je iz OC Jahorina.

Ljevnaić je istakao da je skijanje u Kini u ekspanziji.


Dejan Ljevnaić sa predstavnicama “Vanlong Paradise- Kinezi investiraju velika sredstva u skijanje i skijašku infrastrukturu, te zainteresovanost da investiraju na Palama može biti od velikog značaja za celu Republiku Srpsku. Naša velika prednost je blizina međunarodnog aerodroma Sarajevo, a obećavajuće su i činjenice bezviznog režima kao i međudržavne saradnje Kine i BiH koja je na visokom novou – kazao je Ljevnaić.

On je dodao da Jahorina ima veliki potencijal, koji je moguće iskoristiti samo uz adekvatne i pametne investicije.