Nesreća u Banjaluci: Radnik pao sa zgrade i poginuo

O. MATAVULj

utorak, 22. 10. 2019. u 20:36

Несрећа у Бањалуци: Радник пао са зграде и погинуо

Policija na terenu

Tragedija na gradilištu Policijske stanice i mz u banjalučkom naselju Lauš. Milorad Ristić postavljao daske, neka od njih je možda popustila

MILORAD Ristić (60), radnik firme "Progres gradnja", poginuo je u utorak prilikom pada sa zgrade u izgradnji u banjalučkom naselju Lauš.


Tragedija se dogodila oko 11 časova na gradilištu buduće zgrade Mesne zajednice i Policijske stanice Lauš u Karađorđevoj ulici. Šokirane Ristićeve kolege kažu da nisu videle kako je pao i kažu da su samo čuli udarac.


- On je radio na vrhu gradilišta i postavljao daske oko kojih se gradi ploča. Verovatno je jedna od tih dasaka popustila ili je izgubio ravnotežu. Čuli smo kako viče: "Op, op...", a onda su usledila dva tupa udarca - pričaju radnici.


Jedan očevidac, koji nije želeo da mu pominjemo ime, kaže da je Ristić pao s visine od 10 metara.


- U padu prvo je udario od ploču na spratu ispod, a onda se odbio i pao na zemlju. Jedan čovek mu je prišao, pokušao da mu pomogne, ali nažalost preminuo je u roku od dva minuta i nije mu bilo pomoći - rekao je očevidac.


Šokirani radnici pričaju da je Milorad bio dobar i vredan radnik. Njegovu porodicu je pre nekoliko godina pogodila još jedna strašna tragedija kada je poginuo Miloradov sin.


- On je rodom iz Aginog Sela. Iza njega su ostali supruga i ćerka, a imao je i unučad - pričaju šokirane kolege.


Pročitajte još: Balvan se skotrljao sa lagera i ubio radnika


Uviđaj na mestu tragedije izvršio je dežurni tužilac Branko Bjelajac, zajedno sa inspektorom za zaštitu na radu, te kriminalističkom policijom.


- Tužilac je naložio da se preduzmu sve potrebne istražne radnje i mere radi utvrđivanja svih okolnosti tragičnog događaja, a naložena je i obdukcija tela koja će biti obavljena u Zavodu za sudsku medicinu Republike Srpske - rekla je portparol OJT Banjaluka Maja Đaković Vidović.


CRNA STATISTIKA

PREMA podacima Inspektorata RS, u 2018. godini poginulo je 16 radnika, što je za osam više nego 2017. godine. Kao najrizičnije delatnosti izdvajaju se građevinarstvo, šumarstvo i drvna industrija.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije