Banjaluka dobija fudbalsko igralište sa veštačkim travnjakom

D. L.

22. 10. 2019. u 23:33

Бањалука добија фудбалско игралиште са вештачким травњаком
Planira se i izgradnja još jednog fudbalskog terena sa atletskom stazom
GRADSKI fudbalski klubovi, koji se muče sa nedostatkom vlastitih kapaciteta za treniranje, dogodine će dobiti novi, savremeni fudbalski teren sa veštačkim travnjakom. Izgradnju novog igrališta, koje će biti locirano u blizini tržnog centra „Delta planet“, finansiraće Grad Banja Luka, koji je i incijator ovog projekta.

U okviru priprema za realizaciju projekta, za nekoliko dana biće raspisan tender za prvu fazu izgradnje igrališta, vrednu 230.000 KM. Prva faza izgradnje obuhvatiće grube građevinske radove kao što su iskopavanje zemljišta, postavljanje tampona i odvodnju oborinskih voda.

- Planirano je da dogodine postavimo veštačku travu, nakon čega bi teren bio spreman za upotrebu – ističu iz Odelenju za komunalne poslove, koje vodi aktivnosti na izgradnji novog igrališta.

Gradonačelnik Igor Radojičić, izjavio je da su se odlučili na ovaj korak nakon što je nekoliko fudbalskih klubova u gradu iskazalo potrebu za novim mestom za treniranje, pošto im postojeći kapaciteti nisu dovoljni.

PROČITAJTE JOŠ - DNEVNIK ZABLUDA: Mutni stadioni

Ideja je da terenom upravlja Sportski centar „Borik“ i da teren bude na raspolaganju svim klubovima koji imaju veći broj članova u svim selekcijama, a koji nemaju dovoljno termina za treniranje na vlastitim terenima – istakao je Radojičić.

Istovremeno, iz Odelenja za komunalne poslove napominju da se u budućnosti, pored ovog terena, planira izgradnja još jednog fudbalskog terena sa atletskom stazom, o čemu su predstavnici Grada već razgovarali sa rukovodstvom FK Borac.Pratite nas i putem iOS i android aplikacije