KOLEGE JE DOZIVALE, ALI ODGOVORA NIJE BILO: U požaru u Banjaluci na radnom mestu izgorela Mirjana Medan (64)!

O. M.

22. 10. 2019. u 11:42

КОЛЕГЕ ЈЕ ДОЗИВАЛЕ, АЛИ ОДГОВОРА НИЈЕ БИЛО: У пожару у Бањалуци на радном месту изгорела Мирјана Медан (64)!

Foto D.Pozderović

Gašenje požara trajalo je više od dva sata
U požaru, koji je izbio u firmi "Schwam" u Banjaluci, poginula je dugogodišnja radnica te firme Mirjana Medan (64), potvrđeno je u Okružnom javnom tužilaštvu u Banjaluci.


Medanova je stradala oko 12 časova u požaru koji je najverovatnije izbio u skladištu firme, u kojem se nalaze proizvodi od sunđera. Potom se proširio na kompletnu kuću u kojoj se nalaze kancelarije i prodajni objekat firme.

Više radnika uspelo se spasiti skačući kroz prozore na spratu na krov kombija, koji je prišao da im pomogne. U toj grupi bila je i Medanova, koja je iznenada nestala. Kolege su je dozivale, ali odgovora nije bilo i njeno telo su tokom gašenja požara pronašli vatrogasci. Bila je prekrivrena materijalom koji se usled jake vatre obrušio na nju sa krova i plafona.

PROČITAJTE JOŠ: POŽAR U BANjALUCI: Žena izgorela u zapaljenoj fabrici; Radnici iskakali kroz prozore (FOTO/VIDEO)

Gašenje požara trajalo je više od dva sata i u njemu je učestvovalo 12 vatrogasnih vozila s dva krana i 20 vatrogasaca. Više radnika lakše je povređeno, dok je objekat firme uništen.

Porodica nastradale radnice,Foto D.Pozderović


Uzrok požara i dalje je nepoznat, a na licu mesta u utorak je nastavljen uviđaj posle kojeg će biti poznato više detalja.


Foto D.Pozderović

- Tužilac je naložio da se izvrši obdukcija tela nastradale, te da se sprovedu sve istražne mere i radnje kako bi se utvrdile okolnosti pod kojima je došlo do ove tragedije - rekla je portparol OJT Banja Luka Maja Đaković Vidović.


Foto D.Pozderović


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije