Policijski inspektor preko granice prevozio oružje i eksploziv: Posle hapšenja tvrdio da mu je tašta tražila da se reši oružja?

O. M.

petak, 18. 10. 2019. u 16:10

Полицијски инспектор преко границе превозио оружје и експлозив: После хапшења тврдио да му је ташта тражила да се реши оружја?

Foto GP BiH

Policija je odmah započela pretrese na dve lokacije u Rudom, kuće osumnjičenog, kao i pomoćnih objekata i vozila

Granična policija BiH uhapsila je Slavka I. (52), policijskog službenika PU Foča, nakon što je u gepeku njegovog "pasata" pronašla veću količinu oružja, municije i eksplozivnih sredstava.

Kako saznaju "Novosti" on je uhapšen na području Rudog, kada je iz BiH izlazio prema Srbiji. Zaustavljen je i kontrolisan na lokalnom putu. O hapšenju je obavešteno Okružno javno tužilaštvo u Istočnom Sarajevu koje je naložilo da se predmet ustupi MUP RS na dalje postupanje.

Po nalogu Osnovnog suda u Višegradu policija je odmah započela pretrese na dve lokacije u Rudom, odnosno kuće osumnjičenog, pomoćnih objekata i vozila.

Pročitajte još - Uhapšen policajac zbog sumnje da je zlostavljao ženu

- Pretresi se vrše u vezi postojanja osnova sumnje da je izvršeno krivično delo nedozvoljena proizvodnja i promet oružja - saopštio je MUP RS.

Pretres nije završen, tako da zasada nije poznato da li je pronađeno bilo šta ilegalno.


Nezvanično saznajemo da se on nakon hapšenja "branio" da se radi o oružju koje je iz rata ostalo iza njegovog tasta.

- Tvrdio je da je njegova tašta navodno tražila od njega da se reši tog oružja, a navodno ima i dozvolu za pojedine komade. Sve je to predmet dalje istrage i ukoliko bude osnova da je izvršeno krivično delo protiv njega će biti pokrenuta incijativa za disciplinski postupak - navodi izvor iz MUP RS.