Univerzitetska bolnica u Foči dobila savremeni CT aparat, pa neće biti redova i čekanja

D.L.

petak, 18. 10. 2019. u 15:39

Универзитетска болница у Фочи добила савремени ЦТ апарат, па неће бити редова и чекања
U Univerzitetskoj bolnici Foča danas je pušten u rad savremeni CT aparat, u vrednosti milion i po maraka
U Univerzitetskoj bolnici Foča danas je pušten u rad savremeni CT aparat, u vrednosti milion i po maraka, nabavljen u okviru projekta modernizacija ove ustanove za koji je Vlada Republike Srpske izdvojila 16,3 miliona KM, a podrazumijeva rekonstrukciju i dogradnju centralnog objekta, nabavku nove opreme i adaptaciju nove Poliklinike.


Direktor Univerzitetske bolnice Radmil Marić rekao je da su dobili skener najnovije generacije.


- Sada bolnica, osim postojećeg skenera, ima i novi, tako da će pacijenti biti na vreme zbrinuti i neće više biti redova čekanja. Na usluzi smo i ostalim pacijentima izvan naše filijale, kao što smo uvek bili, jer se u ovoj bolnici leči oko 50 odsto pacijenata koji dolaze iz drugih filijala. Ipak smo Univerzitetska bolnica - istakao je Marić.


Premijer Republike Srpske Radovan Višković, koji je prisustvovao puštanju u rad ovog aparata zajedno sa ministrom zdravlja i socijalne zaštite Srpske Alenom Šeranićem, rekao je da će Vlada Srpske i ubuduće pomagati zdravstveni sistem.


Navodeći da je jedna od najvećih primjedaba građana zdravstvenom sistemu bilo čekanje na preglede na aparatima za dijagnostiku, Višković je istakao da je u Univerzitetskoj bolnici Foča nabavkom novog CT aparata čekanje svedeno na jedan dan.


Pročitajte još: Novi skener za srce u Opštoj bolnici u Subotici


Višković, koji je prvi put posetio Foču i Univerzitetku bolnicu, rekao je da bi radovi, koji su počeli u aprilu, mogli biti završeni do kraja godine, te da se očekuje da za Dan Republike bude otvoren modernizovan objekat.


- Želja je da poboljšamo uslove života i rada - istakao je Višković.


Ministar Alen Šeranić rekao je da projekat teče dobrom dinamikom i da je modernizacija posebno važna za proces obrazovanja na Medicinskom fakultetu, jer će studenti imati priliku da uče na savremenim aparatima.


- Zajedno sa kolegama koji ovde rade moći će da daju puni doprinos stručnom i naučnom medicinskom radu u Republici Srpskoj - naveo je Šeranić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije