Vlada donela odluku: Gradi se studentski dom u Istočnom Sarajevu

S. M.

17. 10. 2019. u 15:54

Влада донела одлуку: Гради се студентски дом у Источном Сарајеву
U republičkom budžetu planirano dva miliona KM. Kapacitet doma biće 400 ležajeva

PREMIJER Republike Srpske Radovan Višković izjavio je danas da je Vlada Srpske na sednici u Istočnom Sarajevu donela odluku o izgradnji studentskog doma u Istočnom Sarajevu za šta je u republičkom budžetu planirano dva miliona KM.

Višković je rekao da će kapacitet doma biti 400 ležajeva, te istakao da Vlada želi da doprinese boljem studentskom standardu.

Prema njegovim rečima, Skupština grada Istočno Sarajevo dala je predlog da se izvrši rekonstrukcija objekta koji se nalazi u blizini gradske Skupštine koji će biti prilagođen namenama studentskog centra.

Premijer je istakao da će se na ovaj način smanjiti troškovi, jer bi u slučaju da se gradi novi objekat samo uređenje lokacije koštalo više od 500.000 KM, a postojeći objekat ima svu infrastrukturu i parking.

- To će olakšati da izgradimo studentski dom i da za studente obezbedimo normalne uslove, rekao je Višković i dodao da, prema informaciji ministra za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Srđana Rajčevića koji je juče obišao studentske domove u Istočnom Sarajevu, uslovi nisu ni blizu kao u domovima na Palama i Banjaluci.

Višković je istakao da je obaveza Vlade Republike Srpske da i ovim studentima pomogne i da do kraja iduće godine dobiju novi studentski dom koji će omogućiti normalne uslove za njihovo studiranje.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije