Na rođendan Vuka Karadžića bratimljenje OŠ Vuk Karadžić iz Zvečana i Višegrada

D. L.

17. 10. 2019. u 15:28

На рођендан Вука Караџића братимљење ОШ Вук Караџић из Звечана и Вишеграда

Osnovna škola "Vuk Karadžić" u Zvečanu Foto Tanjug

Opština Zvečan do sada se bratimila sa Bilećom, Gackom, Čelincom i Višegradom
Blisko prijateljstvo Odbora sa opštinom Zvečan biće dodatno učvršćeno bratimljenjem dve škole koje nose ime Vuka Karadžića, rekao je Milorad Arlov, predsednik banjalučkog Odbora za pomoć Srbima na Kosovu i Metohiji.

Osnovne škole "Vuk Karadžić" iz Zvečana i Višegrada pobratimiće se 7. novembra, dogovoreno je danas u Zvečanu na sastanku Milorada Arlova i direktora škole u Zvečanima Slađane Fićović.


Arlov je dodao i to da će bratimljenje biti obavljeno povodom proslave 70 godina postojanja Osnovne škole "Vuk Karadžić" u Zvečanu i dana rođenja Vuka Karadžića.

On je podsetio da su se opštine Višegrad i Zvečan pobratimile prošle godine, te da je to proisteklo iz najveće akcije Odbora "Spojimo decu sa Kosova i Metohije i Republike Srpske".


Opština Zvečan do sada se bratimila sa Bilećom, Gackom, Čelincom i Višegradom, a 21. novembra planirano je bratimljenje i sa opštinom Jezero.


PROČITAJTE I: NjIHOVO DELO JE NEUNIŠTIVO: Posthumno uručena odlikovanja za 17 heroja iz Posavine


- Bratimljenje će učvrstiti veze našeg naroda sa Kosova i Metohije sa nama iz Srpske, što je i cilj akcije `Spojimo decu sa Kosova i Metohije i Republike Srpske`. Jasno je da su deca garant budućnosti u kojoj srpski narod ne može opstati ukoliko naša mladost ne spozna značaj jedinstva i pripadnosti istoj naciji, kaže Arlov.


Učenici i zaposleni u Osnovnoj školi "Vuk Karadžić" iz Zvečana su za sada jedina škola koja se uključila u akciju prikupljanja pomoći deci sa posebnim potrebama i njihovim roditeljima, članovima Udruženja "Podrži me".Pratite nas i putem iOS i android aplikacije