Eksplozija u centru Modriče: Pljačkaši razneli bankomat i odneli novac (FOTO)

Vid Blagojević

16. 10. 2019. u 17:35

Експлозија у центру Модриче: Пљачкаши разнели банкомат и однели новац (ФОТО)

Foto: V. Blagojević

U strahovitoj eksploziji, koja je uznemirila građane, nije bilo povređenih
Dve nepoznate osobe sa kapuljačama na glavi i naoružane pištoljima jutros oko 4.20 sati raznele su i opljačkale bankomat Uni kredit banke u Svetosavskoj ulici u centru Modriče.

Prema prvim informacijama, pljačkaši su prilikom pljačke koristili dobro isprobanu metodu - upumpavanje plina u ležište bankomata.

- Provala bankomata je izvršena pomoću detonacije plina. Dalje mere i radnje preduzima policija pod nadzorom dežurnog tužioca Okružnog tužilaštva iz Doboja. Uviđaj na licu mesta je završen - saopšteno je iz Policijske uprave Doboj.

PROČITAJTE JOŠ -Ronilački timovi vade vrbaški "ekskalibur" (FOTO)

U strahovitoj eksploziji, koja je uznemirila građane, nije bilo povređenih, a za počiniocima se intenzivno traga. Kako smo nezvanično saznali lopovi su pobegli iz grada autom marke audi. Nisu stali policijskoj patroli na izlazu iz grada nakon čega je usledila potera, ali su kriminalci uspeli da umaknu kroz selo Garevac.Od građana koji stanuju u blizini prostora banke saznali smo da su kriminalci prvo crnim sprejom poprskali tri nadzorne kamere ispred banke, a onda upumpali plin u prostoriju banke i bankomat, nakon čega je usledila strahovita eksplozija.

Inače Uni kredit banka u Modriči već nekoliko godina ne radi, samo je u Svetosavskoj ulici imala aktivan svoj bankomat.Prema našim saznanjima od 6 juna 2018, do 24.juna 2019. godine na isti način je razneseno i opljačkano 13 bankomata Uni kredit banke u BiH. Počelo je iz Hercegovine, zatim u srednjoj Bosni, a sad je na red došla Posavina.Kao u Modriči, na isti način su u proteklih mesec dana opljačkani bankomati iste banke u Šamcu i Odžaku. Zašto su na meti bankomati baš Uni kredit banke još nikakvu analizu nisu ponudili javnosti ni banka ali ni nadležne istražne strukture.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)