Sindikat obrazovanja, nauke i kulture: U narednih 15 dana nastavak razgovora o povećanju plata

D.L.

15. 10. 2019. u 17:45

Синдикат образовања, науке и културе: У наредних 15 дана наставак разговора о повећању плата

Depositphotos

Sindikat obrazovanja postigao saglasnost sa Ministarstvom za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Republike Srpske o nastavku razgovora o poveđanju plata
Predstavnici Sindikata obrazovanja, nauke i kulture i Ministarstva za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Republike Srpske postigli su saglasnost da u narednih 15 dana nastave razgovore o povećanju plata za zaposlene u institucijama nauke i visokog obrazovanja te o poboljšanju studentskog standarda u Srpskoj.


Ministar za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Republike Srpske Srđan Rajčević rekao je novinarima u Banjaluci da je ovo prvi u nizu sastanaka na kojem je razgovarano o okviru u vezi sa povećanjem plata u oblasti visokog obrazovanja i studentskog standarda.


On je naveo da je planirana izmena platnih koeficijenata tako da će oni koji sada imaju najniža primanja dobiti najveće povećanje.

Rajčević je rekao da pred resornim ministarstvom i socijalnim partnerima predstoji još dosta posla u vidu analize kako da se što pravičnije raspodele platni koeficijenti u ovoj oblasti.


On je izrazio očekivanje da bi od 1. januara iduće godine trebalo da budu u primjeni rešenja koja budu u međuvremenu dogovorena sa socijalnim partnerima u ovoj oblasti.


Pročitajte još: Sindikat obrazovanja nauke i kulture RS traži povećanje plata za najmanje 10 odsto

Predsednik Sindikata obrazovanja, nauke i kulture Republike Srpske Dragan Gnjatić rekao je novinarima da će sindikat i koordinacioni odbori visokog obrazovanja za univerzitete u Banjaluci i Istočnom Sarajevu u narednom periodu pregovarati sa nadležnim ministarstvom i poslodavcem kako bi dobili najbolja rešenja u ovoj oblasti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije