Dodik: Što pre formirati vlast bez ucena članstvom u NATO

Tanjug

14. 10. 2019. u 22:35

Додик: Што пре формирати власт без уцена чланством у НАТО

Milorad Dodik Foto D. Pozderović

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je danas šefu Delegacije EU i specijalnom predstavniku EU u BiH Johanu Satleru da je spreman da radi na svim evropskim pitanjima
Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je danas šefu Delegacije EU i specijalnom predstavniku EU u BiH Johanu Satleru da je spreman da radi na svim evropskim pitanjima i podsetio da je to dogovoreno i sa Evropskom komisijom prilikom sastanka članova Predsedništva BiH u februaru u Briselu.

"Dodik je naglasio da, nažalost, nije na tome urađeno dovoljno jer je očigledno da je zbog uslovljavanja ostala dva člana Predsedništva godišnjim nacionalnim planom (s NATO-om) kao preduslovom za formiranje Saveta ministara žrtvovan evropski status BiH", saopšteno je iz njegovog kabineta.

PROČITAJTE JOŠ - Dodik: Komšić protiv Handkea može da piše samo privatno

Dodaje se da je na današnjem sastanku u Sarajevu Dodik preneo Satleru da pri takvom stanju stvari, gde se pokušava da se formiranje vlasti uslovljava članstvom u NATO-u, nije siguran da li je formiranje vlasti u ovom trenutku moguće.

U saopštenju se kaže da je Dodik rekao da je jedino racionalno da se formira Savet ministara BiH i da se što pre na dnevni red stavi evropska agenda.

PROČITAJTE JOŠ -  Dodik: Nije realno formiranje vlasti do kraja meseca

Navodi se da je Dodik istakao da se ne mogu prihvatiti nikakve ucene.

"Satler je naglasio da se ubrzano mora raditi na formiranju Saveta ministara, odnosno vlasti u BiH, jer su zbog toga zarobljena mnoga evropska sredstva za značajne projekte u BiH", saopšteno je iz kabineta srpskog člana Predsedništva BiH.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

Prellee

14.10.2019. 23:41

Baš tako, narod kome je dao glas, ti trebaju da budu vlast.Ostalo je manipulacija i igranje "demokratije".

milijan

15.10.2019. 07:23

@Prellee - NIje se nesto bunio kad je Spriric bio 2 godine u tehnickom mandatu.