Podstanar rešio stambeno pitanje

O. MATAVULj

14. 10. 2019. u 20:24

Подстанар решио стамбено питање

Elvis Džaferagić, foto Privatna arhiva

Konačno ima uslove za osnivanje porodice i seli se u Banjaluku

ELVIS Džaferagić (34), iz Prijedora, dobitnik je stana od 67,6 kvadrata u Banjaluci u nagradnoj igri Vlade Republike Srpske "10 računa izbroji i stan osvoji".

Izvlačenje četvrtog, ujedno i poslednjeg stana, obeležila je prava drama, jer od 1.841.844 pristiglih koverata prvo izvučena ona s imenom Tamare Ćulum iz Banjaluke. Njena sreća je kratko trajala, jer je po otvaranju koverte komisija konstatovala da se među 10 fiskalnih računa nalaze dva koja datiraju od 24. maja, a prema pravilima u igri su mogli učestvovati samo računi od 1. juna. Izvlačenje je ponovljeno i glumica Slađana Zrnić sreću je donela Elvisu Džaferagiću.

Srećni dobitnik, za "Novosti", kaže da je presrećan, jer je nagradom rešio stambeno pitanje.

Pročitajte još - Toske više ne stanuje u kolima

- Devojka Jelena i ja smo već četiri godine podstanari u stanu u centru Prijedora. Sada konačno imamo uslove za osnivanje porodice i preselićemo se u Banjaluku - sa oduševljenjem priča Elvis.

Izvlačenje nije gledao, a vest o dobitku zatekla ga je za volanom dok je s kolegom putovao za Sarajevo. Kaže da mu je radosne vesti saopštila koleginica Belma Bejdić, koja je prva uspela da ga dobije na telefon.

- Govorila mi je: "Čestitam dobio si stan." U prvi mah nisam verovao i tek kada je ona, od sreće, zaplakala shvatio sam da se ne šali - priča Elvis.

ČETIRI STANA U NAGRADNOJ igri "10 računa izbroji i stan osvoji" dodeljena su ukupno četiri stana. Osim Elvisa Džaferagića, stanove su dobili još i Igor Dačević i Gordana Starčević iz Banjaluke i Bojan Milinović iz Trna.

Usledio je poziv sa RTRS, koji je uživo prenosio izvlačenje nagrada.

- Vozio sam i morao sam stati u zaustavnoj traci na auto-putu, kako bih se javio u program. Pola sata sam liniju morao držati otvorenom, jer sam u tim trenucima primio više 200 poziva i poruka. Devojka je gledala prenos i nije me mogla dobiti jer je telefon stalno bio zauzet - kazao je Elvis.

On je zaposlen u Upravi za indirektno oporezivanje u Grupi za sprečavanje krijumčarenja i prekršaja i kaže da je ovo prvi put da je nešto osvojio na nagradnoj igri.

- Na svoje ime poslao sam 90 koverata, a isto toliko je poslala i moja devojka. Dakle, ukupno 180 koverata. Još sam u šoku. Telefon mi neprestano zvoni, svi mi čestitaju. Celu noć nisam spavao i još ne mogu doći sebi.

Pročitajte još - Otac ima 330 miliona dolara, ali živim kao beskućnik (VIDEO)

Nakon svega odgledao je snimak izvlačenja i kaže da je tek tada shvatio kakva se drama odigrala, jer je prethodno izvučena Tamara Ćulum.

- Ne mogu ni da zamislim kako je njoj. Nema ništa gore nego kada te izvuku među toliko koverata, a ostaneš bez nagrade - ističe Elvis.

NEVIĐENI BAKSUZ

TAMARA Ćulum, koja je igrom slučaja ostala bez stana, za "Novosti," kratko je prokomentarisala da je neviđeni baksuz.

- Nadam se samo da je nagrada otišla nekome ko nije stambeno zbrinut - rekla je Tamara, priznajući da nije obraćala pažnju na datume na računima.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije