Uz najviše vojne počasti sahranjen general Manojlo Milovanović

S.M.

petak, 11. 10. 2019. u 15:40

Уз највише војне почасти сахрањен генерал Манојло Миловановић
General Milovanović sahranjen je na banjalučkom groblju Rebrovac u prisustvu porodice, rodbine, saboraca, velikog broja građana...
General Vojske Republike Srpske Manojlo Milovanović sahranjen je danas, uz najviše vojne počasti na banjalučkom groblju Rebrovac u prisustvu porodice, rodbine, saboraca, velikog broja građana, te velikog broja poštovalaca lika i dela legendarnog komandanta VRS.

Penzionisani general VRS Petar Škrbić rekao je da je general Milovanović svojim delom i životom ostavio neizbrisiv trag u porodičnoj i društvenoj istoriji, a pre svega u istoriji VRS.

- General Milovanović je u VRS obavljao značajnu dužnost načelnika Štaba i ujedno zamenika komandanta Glavnog štaba slavne VRS. To je bilo drugo mesto po položaju u celoj VRS", istakao je Škrbić, opraštajući se od generala Milovanovića.

Škrbić je naglasio da je general Milovanović u potpunosti opravdao svoju vojničku dužnost, naročito svojim aktivnostima i borbenim angažovanjem u nametnutom ratu srpskom narodu od 1992-1995.godine.PROČITAJTE JOŠ - KOMEMORACIJA GENERALU MANOJLU MILOVANOVIĆU: Njegova jedina partija je bila Republika Srpska (FOTO)

Ranije danas održan je komemorativni skup u čast generalu Manojlu Milovanoviću u Banskim dvorima.

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik rekao je na komemoraciji da je general Milovanović bio najvažniji ministar u Vladi Republike Srpske 1998. godine, ali i da je ceo život ostao aktivan u borbi za Republiku Srpsku.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (4)