OKRUŽNO javno tužilaštvo Banjaluka za još dva meseca zatražilo je produženje pritvora M. S. (64) iz Šipova osumnjičenoj za podvođenje 11-godišnje unuke, i S. S. (53) iz Šipova, koji je s devojčicom imao seksualne odnose.

Pročitajte još: Baba uhapšena zbog podvođenja unuke

Babi 11-godišnje žrtve na teret se stavlja da je počinila krivično delo navođenje na prostituciju, za koje je zakonom zaprećena kazna od jedne do osam godina zatvora. S druge strane S. S., koji ima bogat policijski dosije, tereti se za obljubu sa detetom mlađim od 15 godina za koje mu preti kazna od najmanje osam godina zatvora.

Ovaj šokantni slučaj otkriven je sredinom septembra, nakon što su građani prijavili da 11-godišnju devojčicu često viđaju u društvu S. S., te kako se s njim vozi u automobilu i dolazi u njegov stan. Budući da se radi o čoveku s kriminalnom prošlošću, sve je prijavljeno policiji.

Pročitajte još: Uhapšen zbog iskorišćavanja maloletnice za pornografiju

Usledila je brza reakcija policije koja je S. S. zatekla u stanu s maloletnicom, a da sve bude još gore s njima je zatečena i žrtvina baka koja se sumnjiči da je, za novac, podvodila unuku. Oboje su uhapšeni i protiv njih se vodi detaljna istraga.

TEŽAK ŽIVOT

MALOLETNA žrtva godinama je živela sa bakom i odrastala je u specifičnim uslovima. Majka ju je dobila rano, u vanbračnoj vezi. U međuvremenu, njena majka se udala i živi s mužem i drugim detetom, dok je 11-godišnjakinja najčešće boravila kod bake.