TREBINjSKO tužilaštvo i policija još nisu uspeli da utvrde identitet migranta kojeg je u selu Todorići, kod Bileće, prema vlastitom priznanju, ubio meštanin Milorad Čomić (49).

Ovaj čobanin se zbog griže savesti sam prijavio policiji i priznao da je u subotu 5. oktobra iz puške "M48", takozvane tandžare, ubio migranta. Njegovo telo je umotao u ćebe i bacio u jamu, u kojoj je i pronađeno.

Pročitajte još: KRVAVI OKRŠAJ MIGRANATA U CENTRU BEOGRADA: Ubijen mladić iz Avganistana (FOTO)

- Obdukcijom tela utvrđeno je da je metak žrtvu pogodio u oko, što je dovelo do smrti - navode u tužilaštvu.

Čomić je istražiteljima pokazao i mesto gde je bacio telo. Bilo je zamotano u ćebe, a u odeći ubijenog muškarca nisu pronađena identifikaciona dokumenta, niti bilo koji drugi trag koji bi mogao pomoći u njegovoj identifikaciji. Nije poznato ni koje je nacionalnosti ubijeni, a sumnja se da je islamske veroispovesti.

Svedoci ubistva nisu otkriveni, kao ni poznanici žrtve koji su s njim bili u kritično vreme ili sa kojima je krenuo na put u nepoznato, u nadi da će se preko BiH dokopati zapadne Evrope i boljeg života. Zvuči neverovatno, ali niko od njih ubistvo nije prijavio policiji, čak ni anonimno, i pitanje je da li su srodnici ubijenog muškarca uopšte obavešteni o smrti.

Zbog nemogućnosti identifikacije ubijeni muškarac će kao N. N. osoba biti sahranjen na groblju u Bileći. Ipak tokom obdukcije sa tela je izuzet nesporni DNK trag, na osnovu koga bi se naknadno mogla izvršiti identifikacija.

Pročitajte još: PRIZNAO DA JE UBIO MIGRANTA: Iz straha povukao obarač?!

Podsetimo, osumnjičeni Čomić istražiteljima je ispričao da je u subotu u večernjim časovima primetio da je provaljeno u kuću, koja mu je bila poverena na čuvanje. Uzeo je pušku i krenuo do kuće. Kada je iz nje čuo glasove više ljudi, navodno je kroz rupu na prozoru proturio cev puške, koju je neko zgrabio. Ispričao je da je u tom trenutku došlo do otimanja za cev puške, koja je opalila i jednog migranta pogodila u glavu i na mestu ga ubila, dok su se ostali razbežali.

PUŠTEN NA SLOBODU

MILORAD Čomić je nakon saslušanja u Okružnom javnom tužilaštvu u Trebinju pušten da se brani sa slobode, jer je ocenjeno da nema zakonskih razloga za određivanjem pritvora. Na teret mu se stavlja krivično delo ubistva, kao i nedozvoljeno posedovanje puške.