OKRUŽNI sud u Bijeljini potvrdio je optužnicu protiv Danijela Planinčića, osuđenog člana kriminalne grupe Zijada Turkovića, i Željka Lazića zvanog Legija zbog oružane pljačke "Nešković pumpe" iz koje je ukradeno oko 7.000 KM.

Pljačka se dogodila 8. septembra oko 14.50 u Popovima, kod Bijeljine, a razbojnici su isti dan uhapšeni. Na teret im se stavlja razbojništvo i prikrivanje. Prema navodima optužnice u pljačku su išli ukradenim "mercedesom A klase", vlasništvo Lj. K. koji su prefarbali i na njega stavili slovenačke tablice.

- Lazić je maskiran ušao u prostorije pumpe i pištoljem je zapretio radnicama. Iz ladice, u kojoj stoji pazar, uzeo je 6.958 KM i pobegao vani. Potom je ušao u ukradeni "mercedes", u kojem ga je čekao Planinčić, i velikom brzinom pobegli su prema Pavlović mostu - navodi se u optužnici.

Planinčić je nedavno izašao iz zatvora gde je odležao kaznu od šest i po godina zbog učešća u stravičnim zločinima zloglasne Turkovićeve grupe. Osuđen je nakon što je sporazumno priznao krivicu za učešće u ubistvu Marija Tolića, Vernera Ajdarija, odnosno zakopavanju njihovih tela, a bio je prisutan i kada je Turkovićev "hitmen" Milenko Lakić ubio Rajka Milovanovića, koji je sam sebi iskopao raku.

PROČITAJTE I:Bagerom uništio automobil dužniku (VIDEO)

Planinčić se sporazumom obavezao da će tokom suđenja Zijadu Turkoviću svedočiti u korist Tužilaštva BiH, što je na kraju odbio. Zbog toga je novčano kažnjen sa 10.000 KM, a kada je ponovo odbio svedočenje osuđen je na mesec dana zatvora.

Nakon što je Planinčić odbio svedočenje u Sudu BiH, tužilac Diana Kajmaković sudskom veću je tvrdila da je on uplašen, te da je dobijao pretnje. Potom je podsetila da je Milenko Lakić na ročištu o priznanju krivice Planinčiću rekao: "Vodi računa šta radiš. Rajko ti je poručio da je hladno tamo gde ćeš ići i da poneseš deku." Planinčić je na to reagovao tvrdeći da se ne plaši ničega, i da je optužnica montirana i da zato odbija svedočenje.


ISPAO IM NOVAC

BIJELjINSKI sud potvrdio je optužnicu i protiv Ermina Rešidovića i Eldina Kadrića za pljačku menjačnice "Kod Miše" u Bijeljini 30. avgusta iz koje je ukradeno 150.000 dinara (2.500 KM). U pljačku su došli "mercedesom" E320" i Rešidović je, maskiran, uz pretnju pištoljem oteo novac. Trčeći je krenuo da beži i radnik ga je sustigao, pa je Rešidović ispalio metak u vazduh, pri čemu mu je ispao veći deo novca. Videvši šta se dešava Kadrić je dao gas i pobegao, a Rešidović je peške nastavio da beži i obojica su ubrzo uhapšena.