Okružno javno tužilaštvo Banjaluka podiglo je optužnicu protiv Alena Stojadinovića (41) zbog krivičnog dela pokušaj teškog ubistva koje se dogodilo 13. avgusta ove godine u Gradišci. Stojadinović je kritičnog dana pokušao da vojnim bajonetom ubije komšije Milovana i Miru Ljoljić.


- Optuženi je dana 13. avgusta 2019. godine oko 19.30 časova, u ulici Srpski Bedem, područje Grada Gradiška, došao u dvorište svojih komšija, prema kojima je gajio osećaj netrpeljivosti, te upotrebom hladnog oružja - vojnog bajoneta puške marke CZ M-72, zadao telesne povrede oštećenima - saopšteno je iz tužilaštva.


Prema navodima optužnice, koju je potvrdio sudija za prethodno saslušanje Okružnog suda Banjaluka, po dolasku u dvorište komšija, Stojadinović je ugledao Miru, prišao joj i vojnim bajonetom je ubo u predelu grudi, posekao po levoj strani vrata i naneo oguljotinu kod slepoočnice.

Nakon što je nesrećna žena počela da doziva pomoć, u dvorište je izašao njen suprug, prema kojem je tada Stojadinović krenuo noseći vojni bajonet i preteći da će ga ubiti.

PROČITAJTE JOŠ: Bajonetom udario na prve komšije


- Kada je oštećeni pokušao da pobegne na drugu stranu dvorišta, optuženi ga je sustigao i uhvatio u predelu ruke u kojoj je oštećeni držao drvenu pritku kojom se nameravao odbraniti, te je vojnim bajonetom zamahnuo u predelu stomaka oštećenog – navodi se u optužnici.

Ljoljiću se vojni bajonet tada zabio u prst, a u pomoć je u tim trenucima pritrčao komšija P.D. koji je Stojadinoviću uspio izbiti oružje iz ruke, dok je optuženi nastavio da se opire i preti komšiji da će ga ubiti.