Predsednica Republike Srpske Željka Cvijanović poručila je povodom početka Međunarodne sedmice deteta da su institucije Republike Srpske otvorene za građane. Cvijanovićeva je rekla novinarima da je u Palati Republike u Banjaluci ugostila decu iz Javne ustanove za predškolsko vaspitanje i obrazovanje Banjaluka povodom početka Međunarodne sedmice deteta.


- Srećna sam što su danas deca ovde. To je najbolji pokazatelj da su institucije otvorene za naše najmlađe naraštaje, navela je Cvijanovićeva.

Ona je istakla da su deca pokazala da znaju šta su obilježja države, koja su to njihova prava i obaveze, ali i čime se bave predsjednik Republike i druge institucije.


- Osmislili smo ovo kao način da pričamo o dečijim pravima, ali i da se deca upoznaju sa institucijama Republike Srpske i da razumiju da su one otvorene za građane. Najbolji primjer za to je da je Palata Republike danas otvorena za decu iz vrtića, istakla je Cvijanovićeva.

Ona je rekla da će Palata Republike u narednom periodu biti otvorena i za neke druge grupe zato što želi da razumiju društvo u kojem žive, da od malena kroz kolektiv u vrtiću, nakon toga u školi, a kasnije na radnom mestu stasavaju i razumevaju koja su im prava i obaveze, te da znaju da su institucije tu da rade svoj posao, štite njihova prava i stvaraju ukupno bolji ambijent.Foto D.Pozderović

Izrazila je zadovoljstvo što je na početku Međunarodne sedmice deteta mogla da ugosti decu iz 13 banjalučkih vrtića i uručila im prigodne poklone.

PROČITAJTE JOŠ: Željka Cvijanović: Srpskoj dobro i kad BiH ne funkcioniše


Direktorka Javne ustanove za predškolsko vaspitanje i obrazovanje Banjaluka Jelena Kurtinović zahvalila je Cvijanovićevoj na prijemu koji je upriličila povodom Međunarodne sedmice deteta za 250 dece iz Centra za predškolsko vaspitanje i obrazovanje Banjaluka.

Foto D.Pozderović


- Nadam se da će ovakve posete u okviru Nedelje deteta postati tradicionalne. Deca su naučila svoja prava i obaveze, a upoznati su i sa pravima i obavezama predsjednika Republike - rekla je Kurtinovićeva novinarima.

Foto D.Pozderović

Kurtinovićeva je ispred Centra uručila Cvijanovićevoj prigodan poklon zastavu Republike Srpske na kojoj su ocrtane dečije ruke.


Foto D.Pozderović