LIKVIDACIJA UGOSTITELjA U BILEĆI: Ubica se krije u Nemačkoj?

O. MATAVULj

04. 10. 2019. u 20:16

ЛИКВИДАЦИЈА УГОСТИТЕЉА У БИЛЕЋИ: Убица се крије у Немачкој?

Foto: RTRS

Orbović otkriven zahvaljujući biološkim tragovima pronađenim na mestu ubistva

UPRAVA za organizovani i teški kriminal MUP Republike Srpske podnela je prijavu Tužilaštvu RS protiv crnogorskog državljanina Zorana Orbovića iz Nikšića, zbog sumnje da je ubio ugostitetlja Petra Bajčetića u Bileći.

Orbović se tereti da je u kriminalnom udruženju, na čijem je čelu bio Miljan Vujović, počinio krivično delo teško ubistvo.

- Lice se sumnjiči da je, uz prethodni dogovor sa ostalim članovima grupe, zajedno s Miljanom Vujovićem 19. septembra 2016. godine oko 20.40 u Ulici Alekse Šantića ubio Petra Bajčetića. U njega je pucao iz vatrenog oružja nanoseći mu povrede glave, usled kojih je preminuo - saopštio je MUP RS.

Nezvanično saznajemo da je Orbović otkriven zahvaljujući biološkim tragovima pronađenim na mestu ubistva. Ti tragovi su upućeni na veštačenje i MUP je nedavno obavešten da je došlo do poklapanja sa nespornim DNK tragom osumnjičenog Orbovića.

Inače, on je trenutno nedostupan istražnim organima i MUP RS je za njim raspisao centralnu poternicu za područje BiH, a očekuje se da će od suda biti zatraženo i raspisivanje međunarodne poternice.

- Prema operativnim podacima, veruje se da se Orbović trenutno skriva na području Nemačke - kaže izvor blizak istrazi.

Pročitajte još - Bileća: Kobni hitac u kafedžiju

Podsetimo, Vujoviću je nedavno počelo suđenje za ubistvo Bajčetića, dok su ostali članovi grupe pravosnažno osuđeni, ali ne za učešće u ubistvu. Osuđeni su Đorđe Radmilović na 16 meseci i Srđan Denda na 13 meseci zbog planiranja otmice. Gavrilo Bjelica je osuđen na godinu dana zbog pripadništva grupi, a bivši policajac Dragan Šarenac na šest meseci jer je Vujoviću pomagao u uklanjanju tragova.

Policija na terenu Foto SRNA


Prema optužnici Vujović je osmislio plan za ubistvo Bajčetića zbog međusobnih neraščišćenih odnosa. Bilo je planirano da grupa otme Bajčetića kada naiđe putem Bileća - Trebinje. Međutim, Vujović je saznao da Bajčetić neće otići na put, pa je izmenio plan. Zajedno s nepoznatim licem (Orbović) Bajčetića je sačekao ispred zgrade u Ulici Alekse Šantića u Bileći. Bili su maskirani fantomkama i kada je Bajčetić izašao iz automobila "golf 5" pokušali su da ga uguraju u vozilo, ali im je on pružio otpor i u tom naguravanju pogođen je s dva hica iz pištolja i podlegao je na putu za bolnicu u Podgorici.

Pročitajte još - Ispalio rafal iz vozila u pokretu, pa sleteo u kanal


PIŠTOLj NIJE PRONAĐEN

PETAR Bajčetić ubijen je hicima iz pištolja kalibra 9 milimetara, koji tokom istrage nije pronađen. Nakon zločina ubice su pobegle automobilom "golf 5" koji je pronađen zapaljen u selu Gornji Mirilovići. Ubijeni se bavio privatnim biznisom, držao je kafić "NN" u centru Bileće, a iza njega su ostali supruga i dvoje maloletne dece.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije