U TREBINjU je prvi put održana međunarodna auto-slalom trka Centralne evropske zone (CEZ), koja se boduje i za prvenstva BiH i Republike Srpske, a koja je okupila oko 60 vozača iz Republike Srpske, BiH, Srbije, Crne Gore, Slovenije, Mađarske, Slovačke i Hrvatske.

Uzbudljiva borba viđena je između Mađara Martina Bognara u "golfu" i Marija Barovića u "fići", koja je za sekund i po pripala Mađaru. Barović je višestruki šampion u atomobilizmu u skoro svim disciplinama takmičenja, a njegov vozilo poput formule protutnjalo je stazom od 1.250 metara u trebinjskom naselju Gučina.

- Nije baš formula - ali jeste nešto slično. Automobil je "fića" sa motorom od motocikla "suzuki", ali i kolega iz Mađarske imao je odlično vozilo. Staza je bila podjednako zahtevna, ponešto je odgovaralo mom, a nešto njegovom automobilu, a na kraju sam se morao zadovoljiti drugom pozicijom - istakao je Barović.

A prava drama viđena je i kada je u pitanju šampionat BiH i RS. Najbolja ekipa je bila SAK "Komotin" iz Jajca, drugoplasirana je bila ekipa Auto-karting kluba "Magnum" iz Istočnog Sarajeva, dok je treće mesto zauzeo AMKK "Leotar" iz Trebinja.

Pročitajte još - "Džip ski-trka" održana na Kopaoniku

- Moramo biti zadovoljni. Vodili smo računa da sve prođe kako treba i u isto vreme razmišljali o takmičenju. Na kraju smo osvojili treće mesto, a ukupan pobednik između ove tri ekipe biće poznat nakon trke u Banjaluci - rekao je Drago Pikula, član domaćeg tima.

Mario Barović

Učesnici su se takmičili u tri grupe i devet klasa. Sekretar AMKK "Leotar" Maksim Milinić istakao je da je najvažnije da je takmičenje proteklo u najboljem redu.

- Staza je duga 1.250 metara, sa deset šikana. Malo je zahtevna, ali je asfalt dobar i učesnici su bili zadovoljni. Sve u svemu imamo razloga za zadovoljstvo i nadamo se da ćemo i ovu sezonu završiti uspešno - naglasio je Milinić.

Za AMKK "Leotar" najbolje rezultate ostvarili su Vučko Bašić, koji je pobedio u Seriji 1, dok je u istoj seriji Miloš Lečić bio drugi. Drago Pikula je osvojio srebro i bronzu, Radivoje Orbović je bio treći u kategoriji sprint 5, Maksim Milinić je bio drugi u kategoriji sport 8, a Igor Kurajica je bio treći u seriji 3.

Daliborka Vučinić

JEDINA DAMA

NA auto-slalomu takmičila se i jedna dama, Daliborka Vučinić iz Trebinja. Iako joj je ovo prva trka - ne priznaje da se sportovi dele na muške i ženske.

- Plasman mi nije bitan. Druženje i adrenalin kad se stisne gas dovoljna su motivacija za učešće. Dugo već vozim i imala sam želju da se oprobam u ovome, jer inače sam po temperamentu takva da ne volim nikog ispred sebe - rekla je Daliborka.