Osmica ostao bez diplome!

S. M.

28. 09. 2019. u 07:28

Осмица остао без дипломе!

Univerzitet za poslovne studije Banjaluka / Foto Novosti Osman Mehmedagić / Foto Indeks.ba

Ministarstvo nauke RS odbilo žalbu Univerziteta za poslovne studije Banjaluka. Potvrđeno da je direktor Obaveštajno-bezbednosne agencije Osman Mehmedagić visoko zvanje stekao na nezakonit način

MINISTAR za naučno-tehnološki razvoj i visoko obrazovanje RS Srđan Rajčević odbio je kao neosnovanu žalbu Univerziteta za poslovne studije Banjaluka na rešenje republičkog prosvetnog inspektora, kojim je dat nalog da bude poništena diploma direktora Obaveštajno-bezbednosne agencije BiH Osmana Mehmedagića zvanog Osmica.

- Po oceni drugostepenog organa, prvostepeni organ je uz utvrđeno činjenično stanje i dokaze doneo rešenje kojim se Univerzitetu za poslovne studije u Banjaluci nalaže poništenje diplome, koja je 21. septembra 2007. izdata Osmanu Mehmedagiću - izjavila je pomoćnik ministra za visoko obrazovanje RS Radmila Pejić.


PROČITAJTE JOŠ: Policajcu zapaljen "klio" u Gacku

Prema njenim rečima, prilikom upisa i polaganja ispita počinjene su povrede Zakona o univerzitetu, Statuta i Pravilnika o ispitima na Fakultetu za poslovne studije koje su takve prirode da dovode do poništenja izdatih isprava.

- Svi razlozi koje je prvostepeni organ naveo u obrazloženju potkrepljuju utvrđene povrede nastale pogrešnom primenom propisa i potvrđuju da je Mehmedagić diplomu stekao na nezakonit način - naglasila je Pejićeva.

Ona je dodala da je rešenje konačno u upravnom postupku.

- Protiv njega nije dopuštena žalba, ali se može pokrenuti upravni spor podnošenjem tužbe nadležnom Okružnom sudu u roku od 30 dana od dostavljanja ovog rešenja - pojasnila je Pejićeva.

Na rešenje republičkog prosvetnog inspektora žalio se Univerzitet za poslovne studije. Rešenjem inspektora od 5. avgusta naređeno je rektoru UPS Radovanu Klincovu da u roku od sedam dana poništi Mehmedagićevu diplomu i da je u "Službenom glasniku RS" proglasi ništavnom.


PROČITAJTE JOŠ: Opljačkana župna kuća kod DerventeBROJNE AFERE

INAČE, Osman Mehmedagić Osmica, direktor OBA je kadar SDA i jedan od ljudi od najvećeg poverenja Bakira Izetbegovića. Već godinama je prvi obaveštajac BiH. Njegovo ime se spominjalo uz niz afera, od prisluškivanja političara iz Srbije i Hrvatske pa do prisluškivanja novinara, ali i validnosti fakultetske diplome.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije