Ministar privrede RS O radu u slobodnim zonama

D. Curać

25. 09. 2019. u 06:40

Министар привреде РС О раду у слободним зонама

Foto D. Curać Petričević i Ćurić

Ministar privrede i preduzetništva Republike Srpske posetio Trebinje. Cilj je da se obezbede povoljniji uslovi i ambijent za preduzetnike

MINISTAR privrede i preduzetništva u Vladi RS Vjekoslav Petričević sastao se u Trebinju sa gradonačelnikom Trebinja Mirkom Ćurićem, a razgovarali su o poboljšanju privrednog ambijenta u centru istočne Hercegovine.

Pročitajte još:Prosečna plata ne pokriva ni pola potrošačke korpe

Kako je rečeno posle sastanka, grad Trebinje će se aktivno uključiti u davanje predloga za izmenu zakonskih rešenja, koja se tiču poslovanja preduzetnika u Republici Srpskoj, ali i u pronalaženje kvalitetnijih rešenja za poslovne i slobodne zone.

- Mi ćemo u narednoj godini raditi na izmeni zakona o poslovnim zonama, kako bi se obezbedili još povoljniji uslovi za poslovanje u njima - istakao je Petričević.

A upravo u gradu Trebinje imaju plan da u narednom periodu razviju slobodnu zonu.

Pročitajte još: Višković: Bez vlasti nema reformi u zdravstvu

- Kroz naše predloge ka izmenama i dopunama postojećih zakona želimo da omogućimo bolje uslove za sve preduzetnike, bez obzira na to da li su njihova preduzeća, prema broju zaposlenih, mala, srednja ili velika - rekao je Ćurić.

Petričević i Ćurić razgovarali su i o neophodnim promenama uslova kod davanja kreditnih sredstava privrednicima, koji ista planiraju da preusmere u nova ulaganja i proširenje postojećih proizvodnih kapaciteta.

- U završnoj fazi smo pregovora sa poslovnim bankama i Garantnim fondom Srpske oko povoljnijih kredita za privrednike, gde bi kamate bile oko dva odsto na period od 12 meseci - naglasio je Petričević.

POSETIO UDRUŽENjE ŽENA

MINISTAR Vjekoslav Petričević radnu posetu Trebinju iskoristio je i za posetu Udruženju žena "Vasila", a prisustvovaće i konferenciji preduzetništva žena u RS, u organizaciji Privredne komore i Ministarstva privrede i preduzetništva Srpske.


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije