BOLNICA “SRBIJA” ISTOČNO SARAJEVO: Doktor Gordana Bukara obavlja preglede dece obolele od dijabetesa

S.M.

24. 09. 2019. u 15:29

БОЛНИЦА “СРБИЈА” ИСТОЧНО САРАЈЕВО: Доктор Гордана Букара обавља прегледе деце оболеле од дијабетеса

Foto: RTRS

U Bolnici "Srbija" u Istočnom Sarajevu u petak, 27. septembra, prve preglede dece obolele od dijabetesa obaviće subspecijalista endokrinolog Gordana Bukara, saopšteno je iz ove zdravstvene ustanove
U Bolnici "Srbija" u Istočnom Sarajevu u petak, 27. septembra, prve preglede dece obolele od dijabetesa obaviće subspecijalista endokrinolog Gordana Bukara, saopšteno je iz ove zdravstvene ustanove. Pregledi će biti obavljeni u pedijatrijskoj ambulanti u Poliklinici sa početkom u 12.00 časova, nakon čega će Bukara obaviti edukativni razgovor sa roditeljima dece obolele od dijabetesa.


Svi zainteresovani roditelji mogu zakazati pregled svoje dece kod dečijeg endokrinologa na broj telefona 057/325-326 na Odeljenju pedijatrije od 7.00 do 15.00 časova svakog radnog dana.

U saopštenju se podseća da Odeljenje pedijatrije Bolnice "Srbija" u Istočnom Sarajevu na čelu sa Tamarom Ivanović i svojim specijalističkim i subspecijalističkim kadrom obavalja veliki broj važnih pregleda svakog meseca. Zbog velikog porasta broja novooboljelih od dijabetesa kod najmlađih pacijenata sa područja Sarajevsko-romanijske regije javila se potreba za angažovanjem subspecijaliste endokrinologa, dodaje se u saopštenju.

PROČITAJTE JOŠ: Prvi pacijenti u bolnici "Srbija"


- Angažovanjem doktorice Gordane Bukare više neće biti potrebe da se naši najmlađi pacijenti upućuju u velike zdravstvene centre u Banjaluku ili Beograd. Gordana Bukara je vanredni profesor na Medicinskom fakultetu u Banjaluci na katedri Pedijatrija, a radi na Klinici za dečije bolesti Kliničkog centra Republike Srpske i regionalni je koordinator za dijabetes, navodi se u saopštenju.



Pratite nas i putem iOS i android aplikacije