Donirani plastenici ugroženim porodicama

Vid Blagojević

24. 09. 2019. u 16:15

Početkom sledeće godine Nemačka humanitarna organizacija AZB će objaviti javni poziv za finansiranje većih i značajnijih projekata koji su važni za opštinu Šamac i njeno stanovništvo

Донирани пластеници угроженим породицама

Foto: V. Blagojević

U okviru projekta „Pomoć izuzetno ugroženim porodicama u lokalnim zajednicama u BiH“ na području Šamca donirano je pet plastenika pojedinačne veličine 75 metara kvadratnih sa pripadajućom opremom.

Ukupan vrednost doniranih plastenika je 20 hiljada marka od čega je opština Šamac sufinansirala sa 4 hiljade maraka. Projekat na nivou BiH implementira u ime ministarstva inostranih poslova Nemačke nemačka humanitarna organizacija AZB.

PROČITAJTE JOŠ -Višković: Bez vlasti nema reformi u zdravstvu

-Kroz ovaj projekat pomažemo identifikovane socijalno ugrožene porodice sa prostora opštine Šamac. Na ovaj način stvaramo uslove da porodice u ovom poljoprivrednom kraju mogu da žive od svoga rada. Imamo obećanje da će se nastaviti saradanja opštine Šamac sa nemačkom humanitarnom organizacijom i dalje. Inače ovo je nastavak saradnje sa humanitarnom organizacijom AZB od njihove značajne pomoći u poplavama 2014. godine.- naglašava Jadranka Đukić načelnica Službe za lokalno – ekonomski razvoj u Opštini Šamac.Ovaj put plastenici su podeljeni u Gornjoj Slatini dva, Tišini, Crkvini i Obudovcu po jedan. Plastenik je dobila i samohrana majka sa tri maloletne devojčice iz Gornje Slatine, Aleksandra Jovanović.

-Ne zaposlena sam i živim gotovo od dečijeg dodatka. Zato će mi ovaj plastenik mnogo značiti da sejem sezonsko povrće za svoju porodicu. Očekujem da će biti i viškova koje ću moći prodati na pijaci i tako nešto zaraditi za ove moje tri male lepotice. – kaže Jovanovićeva.

-Centar za socijalni rad je izvršio odabir kandidata za učešće u ovom projektu.Prilikom odabira vodili smo računa da su svi učesnici na evidenciji Centra a pored toga da su vlasnici zemljišta na koje će se postaviti plastenik, da imaju obezbeđen priključak vode na toj lokaciji i da u prethodnom periodu nisu bili obuhvaćeni sličnim projektima.- istakla je Anka Tutnjević direktorka Centra za socijalni rad u Šamcu.

Kako smo saznali već početkom sledeće godine Nemačka humanitarna organizacija AZB će objaviti javni poziv za finansiranje većih i značajnijih projekata koji su važni za opštinu Šamac i njeno stanovništvo.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije